Και αυτή την εβδομάδα οι εξελίξεις στη σειρά του Mega Η Γη της Ελιάς δεν αφήνουν κανέναν… ανεπηρέαστο! Τα γεγονότα τρέχουν και το ίδιο και η Χάιδω που παίρνει ένα περίστροφο γεμάτο σφαίρες και πηγαίνει να βρει τον Βαφέα. Στο μεταξύ η Μαργαρίτα δανείζεται χρήματα από την Αθηνά για να αποζημιώσει τον σεφ.

Ο Αλέξης και ο Νικήτας έχουν μεγάλο δέσιμο και η επιστροφή τού αδελφού του στη Θεσσαλονίκη τον στενοχωρεί και τον γεμίζει πόνο. Ο Στάθης πηγαίνει με την Εύα στα χωράφια που κληρονόμησε εκείνη στο Πόρτο Κάγιο και μετά τρώνε μαζί σε μια ταβέρνα. Στο μεταξύ ο ερωτιάρης Στάθης δεν διστάζει να προχωρήσει ερωτικά με την Εύα. Προσπαθεί έτσι να ξεπεράσει εντελώς την Ιουλία και να γυρίσει σελίδα στη ζωή του. Ο Ανέστης, μεθυσμένος, επιτίθεται στην Ευτυχία έξω από το σπίτι της. Η Μαρίνα, που περνά τυχαία από εκεί, χτυπά τον Ανέστη με μια πέτρα στο κεφάλι προκειμένου να γλιτώσει την Ευτυχία από τα χέρια του.

Η Γη της Ελιάς: Ο Μάνος πλησιάζει την Αντιγόνη

Η Αντιγόνη καβγαδίζει με τον Ισίδωρο κι εκείνη μαζεύει τα πράγματά της και γυρίζει στο σπίτι της. Μετά από αυτό, εντελώς απρόσμενα, ο Μάνος κάνει μια κίνηση καλής θέλησης προς την αδελφή του. Ο Στάθης βλέπει τυχαία στο δρόμο τη Βασιλική και διχάζεται ανάμεσα στην πατρική αγάπη και τον θυμό του.

Το ειδύλλιο του Στάθη και της Εύας προχωρά κι εκείνη τον καλεί να περάσουν μαζί λίγες ημέρες στην Αθήνα. Η Άννα και ο Λεωνίδας ανακοινώνουν στον Μάνο πως σκοπεύουν να παραιτηθούν από τη δουλειά ώστε να προχωρήσουν με τα σχέδιά τους για το θερμοκήπιο που μόλις αγόρασαν. Ο Αποστόλης μάταια προσπαθεί να τους αλλάξει γνώμη. Την ίδια ώρα, η Ευτυχία απαιτεί από τον Αποστόλη να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους και, όταν εκείνος αρνείται προφασιζόμενος την αποκατάσταση της Άννας, εκείνη αποφασίζει να χωρίσουν. Ο Μάνος πλησιάζει σιγά-σιγά την Αντιγόνη, γεγονός που χαροποιεί τον Ισίδωρο.