Όπως είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς του MEGA, Η Γη της Ελιάς, η οικογένεια Βρεττάκου ζει ένα δράμα, καθώς η Αμαλία για να εκδικηθεί τον Ισίδωρο, βάζει φωτιά στο σπίτι χωρίς να γνωρίζει ότι μέσα βρίσκεται η μικρή Αγγελική, καθώς πιστεύει ότι όλη η οικογένεια παρευρίσκεται στο γαμήλιο γλέντι της Αθηνάς. Η αγωνία για την τύχη της μικρής κορυφώθηκε στην τελευταία σκηνή, καθώς ο Μάνος την ψάχνει μέσα στις φλόγες. Όπως θα δούμε στον τέταρτο κύκλο, η Αγγελική είναι ζωντανή και αυτό θα είναι μια μεγάλη ανακούφιση μέσα στην καταστροφή που προκάλεσε η Αμαλία. Ωστόσο η οικογένεια, όπως θα δούμε στην πορεία, και κυρίως η Μαρίνα με τον Μάνο θα περάσουν πολύ δύσκολες στιγμές και έντονα συναισθηματικές πιέσεις.

Όλα αρχίζουν όταν ξαφνικά η Αντιγόνη, η κόρη του Ισίδωρου, αποφασίζει να γυρίσει πίσω στη Μάνη από το Λονδίνο όπου ζει και εργάζεται εδώ και πολύ καιρό. Ολοι στην αρχή είναι χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι με την επιστροφή της και περισσότερο ο Ισίδωρος, ωστόσο η Αντιγόνη η οποία έχει ζήσει αρκετές στενοχώριες σε σχέση με την προσωπική της ζωή στην Αγγλία, όπως ο χωρισμός της, αποφασίζει ότι δεν θέλει πλέον να ζει τη ζωή που ζούσε μέχρι χθες.

Οι φιλοδοξίες της για την επαγγελματική της καριέρα έχουν καταλαγιάσει κι αυτό που θέλει τώρα είναι να κοιτάξει την προσωπική της ζωή. Έτσι αρχίζει να έρχεται πολύ κοντά με τη μικρή Αγγελική και το μητρικό της ένστικτο,
αυτό που καιρό είχε «θάψει», ξαναβγαίνει την επιφάνεια. Κάθε φορά μάλιστα που η Αγγελική φωνάζει μαμά τη Μαρίνα, η Αντιγόνη δέχεται μια μαχαιριά στην καρδιά και αντίστοιχα όταν η μικρή την αποκαλεί θεία, η Αντιγόνη προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μην της πει ότι είναι η μητέρα της.

Ωστόσο, όπως θα δούμε στην πορεία, η Αντιγόνη δεν θα αντέξει για πολύ αυτή την κατάσταση και αποφασίζει να πάρει πίσω το παιδί της. Μιλάει αρχικά στον Ισίδωρο: «Δεν αντέχω άλλο, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να μάθει η Αγγελική την αλήθεια, ότι είναι κόρη μου», του λέει και ο Ισίδωρος τρελαίνεται. Της επισημαίνει τα όσα είχαν αποφασίσει και προσπαθεί να την αποτρέψει. Όμως η Αντιγόνη επιμένει ότι θέλει πίσω το παιδί. Το ανακοινώνει σε όλους και από εκείνη την στιγμή είναι σαν να έχει πέσει μια τεράστια βόμβα μέσα στην οικογένεια. Ο Μάνος γίνεται έξαλλος και η Μαρίνα είναι καταρρακωμένη αφού αυτό θα είναι μεγάλο σοκ για το παιδί.

 

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το τρέιλερ