Η Δήμητρα στη σειρά Η Γη της Ελιάς, συγκινημένη φοράει το μονόπετρο που της αγόρασε ο Κίμωνας και το αρραβωνιασμένο ζευγάρι δείχνει πιο ερωτευμένο από ποτέ. Την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης δεν δέχεται τη Δήμητρα για νύφη του και ο Κίμωνας αποφασίζει να παρατήσει τη δουλειά του και να κάνει ένα δικό του. ανεξάρτητο ξεκίνημα.

Κι ενώ πατέρας και γιος βρίσκονται μέσα στο σπίτι μόνοι τους και τσακώνονται για το θέμα της Δήμτρας, δύο μέλη της συμμορίας του «Κεφάλα» μπουκάρουν και μπροστά στα μάτια του Δημοσθένη πυροβολούν τον Κίμωνα εν ψυχρώ. 

Ο Δημοσθένης τρελαίνεται, ενώ ο γιος του αιμορραγεί. Καλεί το ασθενοφόρο και τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Τα νέα φτάνουν παντού, η Ασπασία καταρρέει, η Ειρήνη παθαίνει σοκ και ο Στάθης με την Αρετή σπεύδουν στο πλευρό της οικογένειας παραμερίζοντας όσα τους χωρίζουν προκειμένου να συμπαρασταθούν στην Ασπασία που κλαίει απαρηγόρητη.
Ο Δημοσθένης προκειμένου να καλύψει την επίθεση, λέει σε όλους ότι ο Κίμωνας έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Η Ασπασία το πιστεύει και είναι έξαλλη μαζί του! Ωστόσο πιο συντετριμμένος από όλους είναι ο Δημοσθένης, ο οποίος γνωρίζει την αλήθεια πίσω από τον τραυματισμό του γιου του και βασανίζεται από τις τύψεις. Τραγική φιγούρα και η Δήμητρα, η οποία αρνείται να πιστέψει πως ο Κίμωνας αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του!

Η κατάσταση της υγείας του Κίμωνα επιδεινώνεται ραγδαία στο νοσοκομείο και η Ασπασία με τον Δημοσθένη καλούνται να πάρουν την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής τους…

Η είδηση ότι ο Κίμωνας είναι εγκεφαλικά νεκρός συγκλονίζει την οικογένεια, ενώ σε μια στιγμή αδυναμίας, μέσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ο Δημοσθένης λυγίζει και του ζητάει συγνώμη!

Η Δήμητρα σπαράζει για τον χαμό του Κίμωνα και ζητά έρευνα απο τον Γιώργη.

Την ίδια ώρα ο Κουράκος ερευνά το όπλο της απόπειρας και ανακαλύπτει ότι έχει αποκτηθεί παράνομα. Φίλοι και συγγενείς συμπαραστέκονται στην οικογένεια, με τη Δήμητρα να μη λείπει λεπτό από το νοσοκομείο. Η κοπέλα στέκεται σε μια γωνιά έτοιμη να καταρρεύσει και η Ασπασία αποφασίζει να σπάσει τον πάγο και την πλησιάζει πρώτη! Της λέει να πάει να τον δει και παράλληλα, ο γιατρός τούς ενημερώνει ότι δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα και τους προτείνει να προχωρήσουν σε δωρεά των οργάνων του!

Ο Δημοσθένης είναι αρνητικός και λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση αλλά η Ασπασία θα πάρει την τελική απόφαση!

Η πιο δύσκολη στιγμή για όλους φτάνει. Ο Δημοσθένης, η Ασπασία, η Ειρήνη και η Δήμητρα μαζεύονται στην εντατική με σκοπό να αποχαιρετίσουν τον Κίμωνα.

Η Ασπασία λυγίζει από τον πόνο του αποχωρισμού από το παιδί της. Η Ειρήνη είναι παγωμένη από το σοκ και η Δήμητρα σπαράζει στο κλάμα. Λίγο αργότερα ο Γιώργης πηγαίνει από το σπίτι του Δημοσθένη και κάνει μια σειρά ερωτήσεων σε όλους, προσπαθώντας να βγάλει άκρη. Στο σπίτι των Καπερνάρων αρχίζει να συρρέει κόσμος. Η σορός του Κίμωνα βρίσκεται εκεί για να μείνει όπως ορίζει το έθιμο, να ακουστούν τα μανιάτικα μοιρολόγια, να τον κλάψουν και να τον τραγουδήσουν ντυμένο γαμπρό. Παρά τις ενστάσεις του Δημοσθένη, η Ασπασία καλεί τη Δήμητρα στην αγρύπνια του Κίμωνα.
Στο μεταξύ, ο Δημοσθένης παραδέχεται στον Κωνσταντίνο την αλήθεια ότι ο Κεφάλας σκότωσε τον Κίμωνα και ότι ήδη σχεδιάζει την εκδίκηση του.

Την ίδια ώρα η Ειρήνη βρίσκεται σε απόγνωση μετά τον θάνατο του αδελφού της και κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Η κοπέλα παίρνει χάπια με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μπροστά στη Βασιλική.

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA

Όλες οι ειδήσεις

Survivor Twitter 10/1: Το λασπόλουτρο θύμισε… Σαλαγκούδη και προκάλεσε τσουνάμι στα social

ΑΕΚ: Ο Σιμάνσκι τρέλανε τους σκάουτ και τις ξένες ομάδες!

Ο Παράδεισος των Κυριών: Χάνει την ψυχραιμία του ο Χριστόφορος- Αυτός είναι ο λόγος!