Η παραλίγο απώλεια της Βασιλικής στη σειρά Η Γη της Ελιάς, που κόντεψε να πνιγεί στη θάλασσα, όταν έπεσε από τη βάρκα στην οποία ήταν μαζί με τον πατέρα της Στάθη και τον άντρα της Φίλιππο, είναι ένα ακόμη πλήγμα. Η Χάιδω τρέμει πως μια νέα κατάρα έχει χτυπήσει το σπιτικό της, αφού μέσα σε ελάχιστες μέρες είδε το σπίτι της να γίνεται παρανάλωμα της φωτιάς από εμπρησμό και τη νύφη της να βγαίνει από θαύμα ζωντανή από τη θάλασσα. Τα κρίματα που έχει στην ψυχή της, από τα αλλεπάλληλα φονικά στα οποία έχει αναμιχθεί, λόγω βεντέτας, ζωντανεύουν στους εφιάλτες της και την τρομοκρατούν. 

Ο Λυκούργος σύμφωνα με τον Τηλεθεατή, ο οποίος δεν γνωρίζει την εμπλοκή της στο φόνο του Βαφέα, αδυνατεί να καταλαγιάσει τους φόβους της. Ο Στάθης, με τη σειρά του, καταρρακωμένος και ευάλωτος ψυχικά, μετά το θάνατο μιας νέας κοπέλας από τις ρόδες του αυτοκινήτου του, παρότι ήταν αυτοκτονία, νιώθει συνυπεύθυνος. Ο παραλίγο πνιγμός της κόρης του στη βάρκα που κουμάνταρε ο ίδιος τον βασανίζει. Νιώθει αδύναμος να υπερασπιστεί τους ανθρώπους που αγαπά και τον οδηγείται στην κατάθλιψη. Ο Φίλιππος, ο οποίος έβγαλε τη Βασιλική από τη θάλασσα την τελευταία στιγμή, είναι υποχρεωμένος να γυρίσει στη μονάδα του και την αφήνει μόνη.

Ο Κουράκος ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά μετά την ομολογία της Ευτυχίας ότι αυτή έχει σκοτώσει τον Ανέστη. Όσα ελαφρυντικά κι αν της αναγνωρίζει, αφού ο Ανέστης την κακοποιούσε συστηματικα, ξέρει πως η καταδίκη και η φυλάκισή της είναι αναπόφευκτες. Η μόνη βοήθεια που μπορεί να της προσφέρει είναι να της δώσει εύλογο χρόνο για να εξαφανιστεί από τη Μάνη πριν συλληφθεί.

Η απόφαση αυτή, που παραβαίνει το καθήκον του ως αξιωματικού της αστυνομίας, τον καταρρακώνει εντελώς, ενώ μετά τη δεύτερη ερωτική ατυχία του -πρώτα η Ιουλία, μετά η Ευτυχία- τον κάνει να σφραγίσει την καρδιά του εντελώς. Την ίδια ώρα, η Αθηνά βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατάρρευση της μητέρας της Μαρίας και καλείται να αποφασίσει αν θα μείνει μαζί της στο Σούνιο για να της συμπαρασταθεί ή αν θα την κλείσει σε οίκο ευγηρίας. Η σκέψη να την πάρει μαζί της στη Μάνη, λόγω της κατάστασης της Μαρίας, είναι πολύ δύσκολο να γίνει άμεσα πραγματικότητα.

 

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το τρέιλερ του MEGA

Όλες οι ειδήσεις

Σασμός: Προκαλεί την Βασιλική η Καλλιόπη-Την κατηγορεί ότι εκείνη όπλισε το χέρι του Μαθιού!

O Cristiano Ronaldo προκαλει χαμο στα social με τα οπίσθια του yacht των 16,5 εκατομμυρίων ευρώ

Αυτή η νύχτα μένει: Στρατής και Χρήστος αντιμέτωποι για τελευταία φορά-Νεκροί και οι δύο;