Η Μαργαρίτα επισκέπτεται τον Αλέξη στο κρατητήριο στη σειρά Η Γη της Ελιάς και οι στιγμές που εκτυλίσσονται μεταξύ μάνας και γιου είναι τραγικές. Λίγο αργότερα ο Αλέξης αυτοκτονεί και η είδηση του θανάτου του πέφτει σαν κεραυνός στη Μάνη και διχάζει τις οικογένειες, καθώς κάποιοι αισθάνονται ανακούφιση από τον θάνατό του. Η Μαρίνα εξακολουθεί να βιώνει πολύ τραγικά τον χαμό της φίλης της και ο Ισίδωρος, με τον Μάνο κάνουν ό,τι μπορούν για να την παρηγορήσουν καθώς ανησυχούν για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης της.

Στο μεταξύ από μια κουβέντα της Αρετής, ο Στέφανος καταλαβαίνει πώς η μητέρα του δεν έχει συγχωρέσει στ’ αλήθεια τον Φίλιππο και έχει κάτι άλλο στο μυαλό της, οπότε προειδοποιεί τη Βασιλική.

Η Μαργαρίτα πηγαίνει στον Ισίδωρο και, υπό το βάρος των ενοχών της, υποβάλλει παραίτηση. Την ίδια στιγμή ο Στέφανος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον άδικο χαμό της Μυρτάλης, ενώ ο Ισίδωρος, ο Μάνος και η Αθηνά δεν συμφωνούν με την παραίτηση της Μαργαρίτας και αναλαμβάνουν να ηρεμήσουν την Ιουλία, η οποία προσπαθεί να την απομακρύνει.

Η Βασιλική μετά κι από την κουβέντα που είχε με τον Στέφανο, αρχίζει να υποψιάζεται τις υποτιθέμενες προσπάθειες συμφιλίωσης της Αρετής, ενώ εκείνη συνεχίζει τα μάγια με τη βοήθεια της Χρυσούλας. Από την άλλη η Μαργαρίτα συνεχίζει να νιώθει άβολα από τη στάση των συγχωριανών της που την κοιτάζουν με μισό μάτι και σκέφτεται να εγκαταλείψει τη Μάνη. Αυτό εμπιστεύεται στην Αθηνά, η οποία είναι σχεδόν η μόνη που της συμπαραστέκεται σε όλα και μάλιστα είναι η μόνη που τη συνοδεύει στην καύση της σορού του Αλέξη. 

 

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA