Η σειρά του MEGA, Η Γη της Ελιάς συνεχίζεται με αμείωτη δράση και τα επόμενα επεισόδια είναι συναρπαστικά!

Η Χάιδω παίρνει ένα περίστροφο γεμάτο σφαίρες και πηγαίνει να βρει τον Βαφέα. H Μαργαρίτα δανείζεται χρήματα από την Αθηνά για να αποζημιώσει τον σεφ. Το δέσιμο του Αλέξη με τον Νικήτα είναι μεγάλο και η επιστροφή τού αδελφού του στη Θεσσαλονίκη τον στεναχωρεί. Ο Στάθης πηγαίνει με την Εύα στα χωράφια που κληρονόμησε εκείνη στο Πόρτο Κάγιο και μετά τρώνε μαζί σε μια ταβέρνα.

Η Αθηνά και ο Ιάκωβος, ύστερα από μια τρυφερή στιγμή που είχαν στο σπίτι της, έρχονται αντιμέτωποι με την Αναστασία η οποία τους έπιασε στα πράσα. Κάποια στιγμή, ο Ιάκωβος την καλεί στο σπίτι του και συγκρούεται μαζί της για ζητήματα ηθικής και, παρά τις προσπάθειές του, δεν καταφέρνει να την πείσει πως μια πιθανή σχέση του με την Αθηνά δεν θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Ύστερα, ο Ιάκωβος πιέζει την Αθηνά να αφεθούν στα αισθήματά τους, αλλά εκείνη αντιστέκεται με όλες τις δυνάμεις της, καθώς ανησυχεί για τα κακεντρεχή σχόλια των κατοίκων της Αρεόπολης. Παράλληλα, ο αστυνόμος Κουράκος συνεχίζει, με τη βοήθεια της Ιουλίας, να ερευνά ποιος κρύβεται πίσω από τον πυροβολισμό του και ο κλοιός γύρω από τον Ανέστη στενεύει.

Η Γη της Ελιάς: Η πραγματική μητέρα του Δημήτρη ζητά εξηγήσεις!

Την ίδια στιγμή, ο τελευταίος συνεχίζει να καταναλώνει άφθονο αλκοόλ, επιβαρύνοντας την κατάσταση της υγείας του, οπότε έχει ένα νέο σοβαρό λιποθυμικό επεισόδιο στα χωράφια των Βρεττάκων. Οδηγείται εσπευσμένα στο νοσοκομείο και η Αναστασία είναι η μόνη που τον συνοδεύει και αγωνιά. Τις επόμενες μέρες, η πραγματική μητέρα του Δημήτρη εμφανίζεται στο κατώφλι της Αθηνάς και ζητάει εξηγήσεις.

Την κατηγορεί ότι έχει κρυφή σχέση με τον γιο της και την πιέζει να μάθει γιατί τον παρουσίασε ως παιδί της σε όλη τη Μάνη. Η Αθηνά, μην ξέροντας πώς να διαχειριστεί την κατάσταση, καλεί τον Ιάκωβο καθώς με την εμφάνιση της γυναίκας το μυστικό της κινδυνεύει να αποκαλυφθεί σε όλους. Παράλληλα, η Ισμήνη πιστεύει ότι το σπίτι που σχεδιάζουν να αγοράσουν με τον Κωνσταντίνο είναι υπερβολή. Εκείνος όμως το βλέπει σαν επένδυση για την κόρη της, που τη νιώθει σαν παιδί του. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, η Αρετή συναντά την Ελένη και την προτρέπει να τα ξαναβρεί με τον Στέφανο, ενώ ο Αλέξης έχει ένα νέο ξέσπασμα. Τότε η Μαργαρίτα ανησυχώντας για την ψυχική του υγεία. πηγαίνει σπίτι του για να ελέγξει αν παίρνει τα φάρμακά του.