Ολα αρχίζουν στη σειρά Η Γη της Ελιάς, από την ημέρα που λίγο έλειψε να καεί ζωντανή η Χάιδω μαζί με τη νύφη και το εγγόνι της. Και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν το πόρισμα της πυροσβεστικής λέει ότι κάποιος τους έβαλε φωτιά. Το μυαλό της Χάιδως πηγαίνει στην εκδίκηση, στον «γδικιωμό» όπως τον λένε στη Μάνη.

Ο εφιάλτης της ζωντανεύει ξανά και οι πράξεις που είχε κάνει στο παρελθόν και που της είχε πλέον ξεχάσει, έρχονται και πάλι και τη στοιχειώνουν. Η Χάιδω ξέρει πολύ καλά γιατί έχουν γίνει όλα αυτά. Η ίδια μονολογεί λέγοντας πως εκείνη φταίει και έβαλε και τα παιδιά της σε περιπέτεια που ουσιαστικά τα κατέστρεψε.

Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει… Μπορεί να έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που εκδικήθηκε τη δολοφονία της κόρης της Στέλλας σκοτώνοντας δύο άντρες και να είχε ξεχάσει τις πράξεις της, όμως φαίνεται ότι κάποιοι άλλοι δεν ξέχασαν. Απλώς περίμεναν την ώρα και την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσουν ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο μανιάτικης βεντέτας.
Η Χάιδω, επειδή ξέρει και καταλαβαίνει ότι αυτό δεν θα έχει τελειωμό και ότι απλά αυτό το χτύπημα είναι μόνο η αρχή, αποφασίζει να μιλήσει και να εκφράσει τις αγωνίες και τους φόβους της. Ο μόνος άνθρωπος που εμπιστεύεται και που ξέρει ότι θα την καταλάβει αλλά και θα την προστατέψει δεν είναι άλλος από τον άντρα της τον Λυκούργο. Ο Λυκούργος ωστόσο, που επίσης είναι υποψιασμένος ότι κάτι κρύβει αυτή η επίθεση και σεβόμενος την κατάσταση της Χάιδως αλλά και της οικογένειάs της, δεν την πιέζει.

Οταν όμως η Χάιδω αποφασίζει να του μιλήσει, ο Λυκούργος είναι σχεδόν σίγουρος για το τι θα ακούσει. Τότε η Χάιδω του εξηγεί πως και γιατί έφτασε να σκοτώσει. Του μιλάει για την εκτέλεση του Βαφέα. Του λέει ότι δεδν μετάνιωσε γιατί ήταν ένα κάθαρμα και θα έκανε και πάλι το ίδιο!

Παράλληλα εκφράζει και την αγωνία της. Ο Λυκούργος παθαίνει σοκ, η θέση του είναι δύσκολη. Από τη μια πρέπει να συγκαλύψει ένα έγκλημα, αλλά από την άλλη είναι Μανιάτης και ξέρει ότι η Χάιδω δεν το έκανε γιατί είναι φόνισσα, μια εγκληματική φυσιογνωμία. Τότε εκείνος λέει ότι ίσως κι εκείνος να έκανε το ίδιο αν του είχε συμβεί κάτι ανάλογο. Έτσι, και οι δύο μαζί αρχίζουν να ζουν έναν εφιάλτη που όπως θα δούμε θα τραβήξει αρκετά στον τρίτο κύκλο!

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το τρέιλερ του MEGA

Όλες οι ειδήσεις

Η Γη της Ελιάς: Νεκρός ο Ισίδωρος στο φινάλε της σειράς;

Ντόμινο εξελίξεων και… εκατομμυρίων στον ΠΑΟΚ

Μαύρο Ρόδο: Χαμός με την Κύρα- Αποκαλύπτει την αλήθεια στην Αλεξία-Ο Λευτέρης μαθαίνει το νέο!