Έχοντας τα στοιχεία στα χέρια τους στη σειρά Η Γη της Ελιάς ο αστυνόμος Κουράκος μαζί με τον Στράτο και τον Βαγιάκο πηγαίνουν στο σπίτι του Χάρη και τον συλλαμβάνουν μπροστά στα μάτια της Ρένας.

Ο Χάρης στο παρελθόν είχε σχέση με τη δολοφονημένη Στέλλα Στεφανέα, που σκοτώθηκε μαζί με τον πατέρα της, τη μέρα του γάμου της με τον Μάνο. Η έξοδος της Βασιλικής με τον Μιλτιάδη ενοχλεί τον Φίλιππο και το ζευγάρι έρχεται πάλι σε αντιπαράθεση. Ο Κωνσταντίνος κάνει πρόταση συνεργασίας στον Χρήστο σύμφωνα με το περιοδικό Τηλεθεατής, για να προχωρήσουν με την επιχείρηση catering και οι δύο άντρες δίνουν τα χέρια.

Φωτιά ξεσπά στο σπίτι των Στεφανέων την ώρα που μέσα κοιμούνται η Χάιδω, η Βασιλική και το μωρό. Το σπίτι καταστρέφεται ολοσχερώς και όλα τους τα υπάρχοντα γίνονται στάχτη. Η Χάιδω με τη Βασιλική ζουν ένα δράμα, ωστόσο, αποφασίζουν να μην ενημερώσουν τον Φίλιππο που είναι φαντάρος, για να μην τον ανησυχήσουν.

‘Οταν ο Φίλιτιπος με τον Παρασκευά παίρνουν την πρώτη τους άδεια και πηγαίνουν στη Μάνη, η θλίψη για την καταστροφή του σπιτιού είναι απέραντη. Ο Φίλιππος προσπαθεί να δώσει κουράγιο στην οικογένεια, αλλά το σοκ γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν διαβάζουν το πόρισμα της Πυροσβεστικής, που μιλάει για εμπρησμό.

Ο Μιλτιάδης Λεωτσάκος, ο νέος επιστάτης των Βρεττάκων, ήρθε στη Μάνη για να εκδικηθεί, καθώς έχει χάσει την οικογένειά του σε παλιά βεντέτα με τους Στεφανέους. ‘Ηδη, «ψαρεύοντας» έχει καταφέρει να μάθει μυστικά της οικογένειας Στεφανέα, από την Αρετή, ενώ έχει προσεγγίσει φιλικά και τη Βασιλική, προκαλώντας τη ζήλια του Φίλιππου. Ο εμπρησμός ξυπνάει μνήμες και η Χάιδω σκέφτεται ότι η επίθεση που δέχτηκαν μπορεί να έχει να κάνει με εκδίκηση για το φόνο του Βαφέα την περασμένη χρονιά…

 

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το τρέιλερ του MEGA