Το φινάλε της σειράς της ΕΡΤ, Αγάπη Παράνομη θα είναι  καθηλωτικό! Όλα ανατρέπονται στο σπίτι του Στάθη Θεριανού .
H «Αγάπη παράνομη», είναι βασισμένη στο ομότιτλο κλασικό διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Νίκο Ψαρρά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο σκηνοθέτης Νίκος Κουτελιδάκης, που έχει επιλέξει το συγκεκριμένο συγκεκριμένο διήγημα για την τηλεοπτική μεταφορά του, και η Ελένη Ζιώγα, που έχει αναλάβει τη σεναριακή προσαρμογή του, «ζωντανεύουν» σε έξι επεισόδια μια ιστορία παράφορου και παράνομου πάθους.

Στο πέμπτο επεισόδιο – «Ο Κλήρος»

Ο Γιώργης πρέπει να φύγει για τον Στρατό. Για να μην υπάρχουν σχόλια από το χωριό, η Διαμάντω συνάπτει μια άτυπη συμφωνία με την Χρυσαυγή. Έτσι θα μπορέσει να επιστρέψει ξανά στη στέγη των πεθερικών της. Εκεί προσπαθεί να μην προκαλεί τον πεθερό της.  Κάνει τα πάντα για να εξαφανίσει την ομορφιά της.  Όμως δυστυχώς ο Θέριανος τη βιάζει.
Η Χρυσαυγή θα μείνει έγκυος. Τότε όλα θα καταστραφούν, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η Διαμάντω θα θελήσει να την σκοτώσει, απελπισμένη για το κακό που χτύπησε το σπιτικό της.

Η Χρυσαυγή πεθαίνει

Η Χρυσαυγή  μετά το σοκ του βιασμού, είναι στο έλεος των ορμών του πεθερού της και μένει έγκυος. Τότε θα κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Όμως κάτι τελευταία στιγμή την κρατάει στην ζωή. Ο Γιωργής.   Η Διαμάντω μαθαίνει το ανατριχιαστικό μυστικό. Κάνει επίθεση στη νύφη της, για να τη σκοτώσει. Αμέσως, όμως, αντιλαμβάνεται ότι για το καλό του γιου της, ο οποίος θα επιστρέψει από τον Στρατό με άδεια για το Πάσχα, πρέπει να συγκρατηθεί. Ο Γιώργης  δεν θα μάθει την αλήθεια. Η Χρυσαυγή, με τη βοήθεια της Διαμάντως -η οποία εντέλει τη συμπονά-, γεννάει κρυφά ένα αγοράκι…

Η Χρυσαυγή γεννάει στην αγκαλιά του Στάθη. Εκεί όμως θα πεθάνει μαζί με το μωρό. Ο Στάθης βγάζει μία κραυγή, αντιλαμβανόμενος το λάθος του.