Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία για τις ραδιοφωνικές άδειες της ελληνικής επικρατείας και των περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών, σύμφωνα με τον αρμόδιο επι των Μέσων υπουργό, Γιάννη Οικονόμου. Ετσι, έπειτα από χρόνια μπαίνει τέλος στην άναρχη λειτουργία του ραδιοφωνικού τοπίου της χώρας κάτι που είχαν υποσχεθεί σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων είκοσι χρόνων.

Μετά την ψήφιση τον Ν.4779Ι21 και τη σύσταση ομάδας εργασίας για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ξεκινά, με πρωτοβουλία του κυβερνητικού εκπροσώπου. συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες. που διαθέτουν εξειδικευμένεςγνώσεις και πολυετή εμπειρία σε ζητήματα που αφορούν την ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Η εν λόγω συνεργασία κρίνεται αναγκαία λόγω της  πολυπλοκότητας, του εξειδικευμένου ανπκειμένου και της αναγκαίας ενσωμάτωσης των σύνθετων τεχνικών προαπαιτουμένων, έτσι ώστε, από κοινού με τους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς και το συναρμόδια υπουργείο, να εκπονηθεί ιο πλέον άρτιο από ουσιαστικής, νομικής και τεχνικής πλευράς νέο νομοθετικό πλαίσιο για την οδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών της ελληνικής επικράτειας.

«Η κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, σταθερά προσηλωμένη στη διαφάνεια και τον διάλσγο, με διαχρονικές αξίες κάθε ευνομούμενης πολιτείας, με την κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου, αντιμετωπίζει τις στρεβλώσεις και την ιδιότυπη ομηρία των ραδιοφωνικών σταθμών, που λειτουργούν μέσα σε ένα άναρχο ραδιοφωνικό τοπίο. Προχωράμε λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της ομάδας εργασίας για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και κάθε αλλη πρόταση που στο μεταξύ έχει διατυπωθεί» τόνισε σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για την  κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών.

«Είναι αυτονόητο ότι πριν από την οριστική διαμόρφωση του νέου Θεσμικού πλαισίου που θα οδηγήσει στην αδειοδόmση των ραδιοφωνικών σταθμών, θα υπάρξει διάλογος και πραγματική και ουσιαστική διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα, το ΕΣΡ και όλους τους εμπλεκομένους». συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Επίσης στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι, η κυβέρνηση, σταθερά προσηλωμένη στις δημοκρατικές αρχές της διαφάνειας, του εποικοδομητικού διαλόγου και της αντικειμενικότητας, θα προχωρήσει σε ευρεία διαβούλευση του υπό κατάρτιση νομοθετικού πλαισίου, υπο-γραμμίζοντας ότι σε επόμενη φάση, μετά την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των ραδιοφώνων, θα ακολουθήσουν και οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.