Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θα περάσει την πόρτα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου. Τίποτα όμως δεν μαρτυρά στην καθημερινότητά του, ότι έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει. Συνεχίζει τη ζωή του σαν να μην τρέχει τίποτα, «ούτε ψύλλος στον κόρφο του».

Αντίθετα, έχει δηλώσει πως είναι αισιόδοξος και προβλέπει την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου. Σε αυτό συνομολογεί η στάση ζωής που έχει υιοθετήσει από τότε που βγήκε η υπόθεση στη δημοσιότητα. Ο πρώην παρουσιαστής του Ράδιο Αρβύλα συνεχίζει να έχει μια κανονική ζωή, χωρίς να κρύβεται. Μάλιστα, την Κυριακή (6/2/2022) πήγε κανονικά την βόλτα του με τη σύζυγό του.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, στηρίζεται από το οικογενειακό του περιβάλλον. Η φράση «δεν είναι το τέρας που παρουσιάζεται» είναι κοινή στα στόματα των συγγενών του. Ο ίδιος θέλει να αναπτύξει περαιτέρω την επιχείρησή του στην Αλόννησο και τις καταδύσεις.

Στον αντίποδα της χαλαρότητας και της ραστώνης του Στάθη Παναγιωτόπουλου βρίσκεται η πρώτη γυναίκα που το κατήγγειλε. Η ίδια μίλησε στην εκπομπή του Star Channel, «Αλήθειες με τη Ζήνα» και δήλωσε το άγχος της που θα πρέπει να τον ξαναδεί. Δεν θέλει για κανένα λόγο να διαρρεύσουν τα στοιχεία της στη δημοσιότητα. Φοβάται πολύ για την διατήρηση της ανωνυμίας της.

Χαρακτηριστικά η 30χρονη δήλωσε, «Είμαι αγχωμένη για το επερχόμενο δικαστήριο παρόλο που έχω προετοιμαστεί αρκετό καιρό, από τον Σεπτέμβρη που περίμενα να εκδικαστεί η υπόθεση. Είμαι αγχωμένη που πρέπει να αντικρίσω τον άνθρωπο που μου έκανε όλα αυτά. Είμαι αγχωμένη και για τους δημοσιογράφους που θα περιμένουν απέξω και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να διαχειριστώ και φοβάμαι πάρα πολύ καθώς προσπαθώ να προστατέψω την ανωνυμία μου όλο αυτό τον καιρό».

Ακόμα πρόσθεσε, «Δεν θα ήθελα να στιγματιστώ γιατί αυτό θα ήταν κάτι που θα με επηρεάσει στο μέλλον σε κάποια δουλειά ή σε κάποια σχέση. Το προσπαθώ καιρό και το έχω καταφέρει αλλά με αγχώνει η αντιμετώπιση από τα μέσα. Κάποιοι δημοσιογράφοι δεν σεβάστηκαν το πρόσωπό μου και όλο αυτό που βιώνω. Τους παρακαλώ να μην με τραβήξουν πλάνα και να μην με κυνηγάνε καθώς δεν είμαι εγώ το δημόσιο πρόσωπο ή το πρόσωπο που έκανε κάτι».