Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) εξέτασε φακέλους που είχαν σχηματιστεί και αφορούσαν το Star (2018) και τον Σκάι (2019) τέσσερα χρόνια πριν και διαπιστώθηκε ότι παραβίασαν τη νομοθεσία. Έτσι το Συμβούλιο επέβαλε χρηματικές κυρώσεις συνολικού ύψους 70.000 ευρώ.

Στο Star επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 40.000 ευρώ για παραβιάσεις διατάξεων που αφορούσαν την προστασία των ανηλίκων και σήμανση εκπομπών αλλά και για δραματοποιημένη παρουσίαση γεγονότων από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 29/5 και στις 28/6 του 2018 στη διάρκεια των οποίων προβλήθηκαν δραματοποιημένες παρουσιάσεις υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Για κάθε μία από τις δυο υποθέσεις επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Κατά το ΕΣΡ μεταδόθηκαν αποσπάσματα ταινιών που «δεν συνδέονταν με τα επίμαχα γεγονότα» και υποβλητική μουσική «η οποία προσέδωσε υπερβολή και δραματοποίηση, η οποία δεν ήταν αναγκαία για την ενημέρωση του κοινού για τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ».

Ο Σκάι βρέθηκε υπόλογος επίσης για παραβίαση της διάταξης περί «υποχρέωσης προστασίας ανήλικων τηλεθεατών» αλλά και για των διατάξεων για «μετάδοση ποιοτικά υποβαθμισμένου τηλεοπτικού προγράμματος», από την εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα».

Σύμφωνα με το ΕΣΡ οι συντελεστές της, στις 16 και 22/10/2019, παρουσίασαν με «σεξουαλική χροιά χωρίς την πρέπουσα ευαισθησία, διακριτικότητα και λεπτότητα», θέματα που είχαν σχέση με διαγωνιζόμενες του «GNTM», τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Ο τρόπος παρουσίασης των θεμάτων της εκπομπής οδηγεί στον ευτελισμό αυτών με σκοπό τον εντυπωσιασμό και την έξαψη του κοινού».

Στο κανάλι του Φαλήρου το ΕΣΡ επέβαλε χρηματική κύρωση συνολικού ποσού 30.000 ευρώ, 15.000 ευρώ για κα κάθε μια παραβίαση της νομοθεσίας.