Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως και έκρινε τον ηθοποιό αθώο για τον βιασμό. Συγκεκριμένα, μετά από πολύωρη σύσκεψη τον έκριναν ένοχο για τις απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014. Αντιθέτως, το δικαστήριο , κατέληξε ομόφωνα πως δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία του βιασμού κατά συναδέλφου του το 2008.

O ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης ζήτησε την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση της ενοχής του. «Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικου χαρακτήρα» είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απευθυνόμενος προς τους δικαστές. Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να προτείνει η εισαγγελέας και να αποφασίσει στη συνέχεια το. δικαστήριο επι των ελαφρυντικών

Πλέον αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως και η απόφαση του δικαστηρίου επιβάτης αναγνώρισης ή μη ελαφρυντικών. Πάντως η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής έφερε αγκαλιές και χαμόγελα στις δυο καταγγέλλουσες που έπεισαν τους δυο δικαστές. Αντίθετα, σε κλάματα ξέσπασε η ηθοποιός που είχε καταγγείλει τον Π. Φιλιππίδη για βιασμό. Στη δικαστική αίθουσα παρούσες είναι οι τρεις καταγγέλλουσες, καθώς και πολλοί συνάδελφοι τους, όπως η Πηνελόπη Αναστόπουλου, η Λένα Δροσακη, η Ανδρομάχη Δαυλού, η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Ζέτα Δούκα. Δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη βρίσκονται η συζυγος του Ελπίδα Νίνου, ο γιος του και συγγενικά- φιλικά του πρόσωπα.

Όλες οι ειδήσεις

Survivor Twitter 8/2: Ο ΕΠΙΚΟΣ καβγάς Τάκη – Ρίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Καιρός: Επιμένουν οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις σύμφωνα με τον Αρναούτογλου

Αυτή η νύχτα μένει: Τέλος ο πατέρας της Μυρτούς-‘Ετσι πεθαίνει ο Αχιλλέας