Στην Ιστορία, τη Φυσική και την Οικονομία εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2022 – Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

Με τα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής και της Οικονομίας ολοκληρώθηκε η διαδικασία των Πανελλήνιων εξετάσεων 2022, για τους υποψήφιους από τα ΓΕΛ, σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Πανελλαδικών 2022, αύριο Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε Υγιεινή, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ) και Στοιχεία Μηχανών.

Ιστορία:

Τα θέματα των εξετάσεων στο μάθημα της Ιστορίας κρίνονται μάλλον ευκολά σε σύγκριση με αυτά των προηγουμένων ετών. Μόνο το θέμα Δ1 θα μπορούσε να θεωρηθεί κάπως συνθετότερο, αφού μάλιστα ένα από τα παραθέματα, πρωτογενής πηγή του 1905, ήταν σε καθαρευόυσα. Ωστόσο η συγκεκριμένη πηγή περιλαμβάνεται στο σχολικό βιβλίο, συνεπώς ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος θα την είχε προετοιμάσει για τις εξετάσεις.

Φυσική:

 

Τα φετινά θέματα κρίνονται βατά και κατανοητά χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στις ασκήσεις που δεν ήταν μεγάλης έκτασης. Το θέμα Δ εξετάζει τους υποψήφιους σε όλο το κεφάλαιο του Στερεού. Το θέμα Α,Β και Γ θεωρούνται ευκολά.

Οικονομία:

Τα θέματα καλύπταν μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης. Η ομάδα Α ήταν σε σχέση με πέρσι δυσκολότερο. Το θέμα Β ήταν αναμενόμενο. Στην ομάδα Γ η άσκηση θεωρείται εύκολη. Φέτος την διαφορά την έκανε το θέμα Δ καθώς ήταν απαιτητικό και σιγουρά ήθελε μαθηματική σκέψη για το Δ1. Ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος θα έγραφε αρκετά καλά.

Ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων 2022, Καλή επιτυχία!

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ