Ο Δήμος Κηφισιάς με τις δομές και τις δράσεις του αποτελεί μια φιλόξενη αγκαλιά όλων των κοινωνικών ομάδων και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά και έμπρακτα πως αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους δήμους στην Αττική.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

• 430 οικογένειες σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη, παραλαμβάνουν τρόφιμα από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία του Δήμου μας.

• 140 μερίδες φαγητό διανέμονται σε ευπαθείς ομάδες με το Κοινωνικό Συσσίτιο,

• Στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου Νέας Ερυθραίας λειτουργούν η Κοινωνική Ιματιοθήκη, η Κοινωνική Ντουλάπα και το Παλαιοβιβλιοπωλείο της αγάπης.

ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΆΣ

Δωρεάν εξετάσεις σε ευπαθείς ομάδες στα Πολυιατρεία Δήμου Κηφισιάς-Εθελοντές ιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Παθολόγος και παιδίατρος αποζημιώνονται για τις υπηρεσίες τους από το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα», με πρόεδρο την Κατερίνα Καραλή.

Δωρεάν εξετάσεις μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΈΣ

Σημαντική είναι και η προσφορά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Κηφισιάς σε μαθητές των σχολείων της πόλης. Εθελοντές καθηγητές παρέχουν πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

ΑΓΆΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Τα τέσσερα ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισιάς αποτελούν πρότυπους χώρους ψυχαγωγίας και δημιουργικού ελεύθερου χρόνου για τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Οι δομές των ΚΑΠΗ δημιουργούν ένα περιβάλλον με πολλά ερεθίσματα και πλούσιες, ποιοτικές δράσεις όπως θεραπευτική γυμναστική, χορωδία, παραδοσιακούς χορούς και ασκήσεις μνήμης. Επίσης οργανώνονται κάθε μήνα εκδρομές, επιμορφωτικές ημερίδες, επισκέψεις σε Μουσεία και παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων. Σημαντική είναι η προσφορά του Δήμου 15 δωρεάν μπάνιων για κάθε μέλος των ΚΑΠΗ.

Τέλος λειτουργεί Συμβουλευτικός Σταθμός για την άνοια καθώς και Ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης 65+

ΚΈΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΈΡΓΩΝ

Ο Δήμος Κηφισιάς, σταθερά προσανατολισμένος στις αρχές της κοινωνικής ισότητας, έχει εντάξει άλλη μια σημαντική δομή η οποία βοηθά ουσιαστικά όλες τις ευπαθείς ομάδες, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κηφισιάς. Την εποπτεία της τόσο σημαντικής υπηρεσίας έχει η Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, Κοινωνικού Σχεδιασμού και Τουρισμού Νίνα – Ασπασία Βλάχου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία πνοής η οποία υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες για ένταξη σε κοινωνικά προγράμματα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, Βιωματικά Εργαστήρια Αναζήτησης Εργασίας κ.α.