Το Netflix με επίσημη ανακοίνωσή στην σελίδα του ξεκινά τη δοκιμή ενός συστήματος που έχει ως σκοπό να πατάξει την διαδεδομένη τακτική του διαμοιρασμού των κωδικών του εκάστοτε λογαριασμού, κάτι που επιτρέπει έτσι σε περισσότερο κόσμο να απολαμβάνει την υπηρεσία και έτσι να μοιράζεται το κόστος της συνδρομής.

Συγκεκριμενοποιεί, βέβαια, πως αυτό το μέτρο στοχεύει μόνο όσους δε ζουν στο ίδιο σπίτι με τον κύριο κάτοχο του λογαριασμού, καθώς σε αυτούς θα επιβληθεί το έξτρα κόστος.

Η δοκιμή του streaming κολοσσού ξεκινάει σε τρεις χώρες, τη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού εκεί όπου για κάθε έξτρα μέλος του συνδρομητικού πακέτου η χρέωση θα είναι περίπου $2.99 δολάρια.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα θα μπορεί κανείς να προσθέσει δύο sub accounts για ισάριθμα άτομα που δεν ζουν στο ίδιο “νοικοκυριό”, κρατώντας έτσι το προσωπικό τους προφίλ με τις δικές τους προτιμήσεις, προτάσεις και κλειδιά εισόδου. Όπως αναφέρει το Netflix “θα επιτρέπεται στα μέλη να μοιράζονται τον λογαριασμό τους με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους, εύκολα και με ασφάλεια, ενώ θα πληρώνουν κάτι παραπάνω”.

«Πάντα διευκολύναμε άτομα που ζουν μαζί να μοιράζονται τον λογαριασμό τους στο Netflix, με λειτουργίες όπως ξεχωριστά προφίλ και διαφορετικές ροές περιεχομένου στα πακέτα standard και premium. Αν και οι ρυθμίσεις αυτές ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς, δημιούργησαν ωστόσο κάποια σύγχυση σχετικά με το πότε και πώς μπορεί κανείς να μοιραστεί το Netflix», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρία.

«Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν λογαριασμοί που μοιράζονται μεταξύ νοικοκυριών, επηρεάζοντας την ικανότητά μας να επενδύουμε σε καταπληκτικές νέες τηλεοπτικές και ταινίες για τα μέλη μας» επισημαίνεται.

Από πού ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή

Η συγκεκριμένη επιλογή που είναι σε επίπεδο δοκιμής θα ισχύει μόνο για τη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού όπου για κάθε έξτρα μέλος του συνδρομητικού πακέτου, η χρέωση θα είναι περίπου $2.99 δολάρια.

Όπως αναφέρεται, μάλιστα, θα μπορεί κάποιος να προσθέσει δύο εναλλακτικούς λογαριασμούς σε ισάριθμα άτομα που δεν ζουν στο ίδιο σπίτι, κρατώντας το προφίλ, τις ρυθμίσεις και τις προτάσεις.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί πως θα ορίζεται το ίδιο νοικοκυριό εφόσον ήδη το Premium πλάνο υποστηρίζει 4 διαφορετικά προφίλ και αυτό είναι κάτι που θα διαπιστωθεί εν καιρώ. Επίσης κάνει λόγο πως η εν λόγω δοκιμή αυτού του μέτρου θα γίνει γαι τα επόμενα χρόνια στις προαναφερθείσες χώρες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν θα επεκταθεί το μέτρο παγκοσμίως ή σταδιακά σε άλλες χώρες.