Καλοκαίρι 2023. Τόσο η επιβατική κίνηση, όσο και η ζήτηση για τουριστικά καταλύματα, οδηγούν σε μια χρονιά – ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, ωστόσο η «ναυαρχίδα» του, η Μύκονος, υποφέρει.

Μπορεί λοιπόν η χώρα μας να αποτελεί και φέτος έναν από τους κορυφαίους προορισμός στη Μεσόγειο, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που, ακομα και αν έχουν την οικονομική άνεση, επιλέγουν να γυρίσουν την πλάτη στο νησί των Ανέμων.

Για ποιους λόγους λοιπόν το ξακουστό νησί στην καρδιά των Κυκλάδων έχει πάρει την… κάτω βόλτα, παρουσιάζοντας μια τελείως διαφoρετική εικόνα από αυτή που είχαμε συνηθίσει;

Λίγο παραπάνω αναφέραμε την Μύκονο ως νησί των ανέμων, όμως δεν θεωρείται υπερβολικό να χαρακτηριστέι και το νησί των…. αυθαιρέτων.

Μάλιστα, όλο αυτό διάστημα, οι αστυνομικές αρχές συνέχιζαν τους εντατικούς ελέγχους για πολλές ακόμη περιπτώσεις αυθαίρετης δόμησης που καταγράφονταν σε περιοχές του νησιού.

Και δεν είναι φυσικά μόνο οι αυθαιρεσίες, καθώς οι τιμές για διαμονή, διατροφή και διασκέδαση μοιάζουν απλησίαστες για τους περισσότερους.

Φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι μαγαζάτορες, οι οποίοι στο όνομα αυτής της πολυτέλειας, κάπως ξεφεύγουν, χάνοντας το όριο.

Το είδαμε και πέρσι με τις καταγγελίες για τα «μασημένα» καλαμαράκια, το είδαμε και φέτος με τα 35 ευρώ για δυο μερίδες πατάτες με σως……. και λίγη φέτα.

Όπως ήταν λογικό οι ομολογουμένως «τσουχτερές» τιμές αποτέλεσενα ένα από τα θέματα της επικαιρότητας στην Ελλάδα, τα οποία σχολιάστηκαν έντονα στο Twitter

Έτσι λοιπόν, για τους κανονικούς παραθεριστές, το νησί δεν είναι πλέον προσιτό.

Τον Ιούλιο, ακόμη και ένα δίκλινο δωμάτιο σε ξενώνα δύο αστέρων κοστίζει περίπου 150 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ η αντίστοιχη διαμονή σε ξενοδοχεία τεσσάρων ή πέντε αστέρων κοστίζει συχνά μεταξύ 400 και 800 ευρώ.

Από ‘κει και πέρα, η εικόνα του αεροδρομίου «Μαντώ Μαυρογένους» της Μυκόνου, μες στην καρδιά του καλοκαιριού, είναι πρωτόγνωρη.

Αναμφίβολα, ένας από τους λόγους για την έλλειψη συνωστισμού στο αεροδρόμιο, είναι η λειτουργία διοδίων, από τα οποία διέρχονται όλα τα οχήματα για να αποβιβάζουν και να επιβιβάζουν τον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό πως μια κάρτα εισόδου κοστίζει 124 ευρώ, ενώ απαιτείται εγγύηση 500 ευρώ.

Όπως και να ‘χει, το σίγουρο είναι πως το φετινό καλοκαίρι είναι αρκετά διαφορετικό για τη Μύκονο, τη στιγμή δεν αποκλείεται να πάρουν σύντομα τη… σκυτάλη και άλλα ελληνικά νησιά όπως για παράδειγμα η Πάρος.

Πηγή: sportime.gr