Ο Λάκης Λαζόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο site της «Ναυτεμπορικής» και μίλησε για την απόπειρα δολοφονίας που αντιμετώπισε στο θέατρό του αλλά και για τον Λεξ και την ιστορία με τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση.

Επιπλέον, ο σπουδαίος καλλιτέχνης στη συνέντευξη «ποταμό» δεν άφησε ασχολίαστη τη σημερινή κατάσταση της… «κοιμώμενης» Αριστεράς!

Λάκης Λαζόπουλος: Διαβάστε απόσπασμα της συνέντευξης

Οι πολιτικοί  αντέχουν τη σάτιρα;

Aπάντηση: Σε καμία περίπτωση, είναι απαγορευμένη σήμερα η σάτιρα. Με τίποτα δεν μπορεί να αντέξει κανείς την παραμικρή λέξη. Αυτή τη στιγμή, αυτά που βγαίνουν από τους δημοσιογράφους με το τσιγκέλι, η σάτιρα θα τα είχε αναδείξει. Θα ήταν ήδη γνωστά στον κόσμο. Θα είχαν όλοι πλήρη αίσθηση της πραγματικότητας , παρά α ζουν σε αυτή τη μαγική εικόνα την οποία ζουν σήμερα. Η μαγική εικόνα ξεμπροστιάζεται στο Καυταντζόγλειο, στη Νέα Σμύρνη, με το να εμφανίζεται ο Λεξ και ουσιαστικά τι να κάνει; Να σηματοδοτεί και να δείχνει ότι οι νέοι είναι προ μεγάλης εξέγερσης. Είμαστε πριν από τη μεγάλη εξέγερση των νέων. Δεν αντιλαμβάνονται, δεν βλέπουν, δεν ακούνε. Κι εγώ λέω ότι ο Λεξ και αυτές οι συγκεντρώσεις, είναι τα πρώιμα σημάδια που δεν βλέπουν τώρα.

Λάκης Λαζόπουλος: Έτσι έγινε η δολοφονική απόπειρα

Αν ανεβάζατε ξανά στο σανίδι το «Τι είδε ο Γιαπωνέζος;», που παίξατε το 1987 με την Άννα Παναγιωτοπούλου, τι διασκευή θα κάνατε για το σήμερα;

Aπάντηση: Με το «Τι είδε ο Γιαπωνέζος», πήγα και για προσβολή του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλά το ένα είναι αυτό που μαθεύτηκε εκείνη την περίοδο- την προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας- για το οποίο αθωωθήκαμε. Αυτό που δεν μαθεύτηκε όμως ήταν ότι ένα μετά στο θέατρο, από την διπλανή πολυκατοικία μάς πέταξαν ένα τεράστιο κομμάτι πάγου, που έσκασε δίπλα στην Παναγιωτοπούλου.

Δολοφονική απόπειρα, δηλαδή;

Aπάντηση: Η Παναγιωτοπούλου έζησε από τεράστια τύχη. Τρέχαμε να βρούμε, αυτόν που έκανε απόπειρα δολοφονίας. Δεν ήταν δηλαδή ποτέ η εποχή ήσυχη, όταν μιλάς.

Κύριε Λαζόπουλε, να κλείσουμε με την «Προδοσία» του Πίντερ. Το ανεβάσατε την περίοδο 2020-21. Αυτή την «προδοσία» πώς θα την ορίζατε σήμερα;

Aπάντηση: Σήμερα αυτή που έχει προδοθεί είναι η μικρομεσαία τάξη. Η τάξη αυτή επειδή έχει πάντα το φόβο να μην γίνει προλεταριάτο, αλλά θέλει να γίνει υπάρχουσα, έχει προδοθεί.

Το τελευταίο παράδειγμα του Πάτση. Είναι ένα πρωτοφανές πράγμα να σε καλεί μια τράπεζα, να σου δίνει όσα εκατομμύρια χρειάζεται για να πουλήσει η ίδια στον εκπρόσωπο του εαυτού της, για να πουλήσει κόκκινα δάνεια. Και αμέσως μετά εσύ, αφού βγάλεις χρήματα από τα κόκκινα δάνεια, να κλείνεις την εταιρεία και να χρωστάς το δάνειο που πήρες τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Όχι μόνο δηλαδή σου έδωσαν 4,5 εκατομμύρια, όχι μόνο κέρδισες από την εξαγορά δανείων, ύψους 63 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά δεν τους επιστρέφεις και τα λεφτά. Παρ` ότι φαίνεται ότι πήρε ο Πάτσης χρήματα. Ένα εκατομμύριο από τα ΕΛΤΑ και θα μπορούσε να πληρώσει τουλάχιστον το δάνειό του. Δηλαδή σε λίγο θα μας καλούν οι τράπεζες να τις… αγοράσουμε, δίνοντάς μας δάνειο οι ίδιες; Πότε έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο; Να καλούν έναν πολίτη, να του δίνουν 4,5 εκατομμύρια για να τους αγοράσει δάνεια 63 εκατομμυρίων; Πότε έχει γίνει επίσης, να πάει ένας άλλο πολίτης με 5.000 ευρώ , να του δίνουν από την τράπεζα συνολικά 6,5 εκατομμύρια. Πότε άλλοτε έχει γίνει τόση φανερή λεηλασία του δημοσίου χρήματος; Πότε έχει υπάρξει τέτοια απόλυτη ατιμωρησία και προστασία; Αυτή η ασυδοσία υπάρχει όταν ο καθένας οπλίζεται με περισσότερο θράσος, όταν δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

Λάκης Λαζόπουλος: Η Αριστερά κοιμάται

Και η Αριστερά;

Aπάντηση: Αυτή τη στιγμή, η Αριστερά κοιμάται βαθιά και συζητάει όλη μέρα και αχρηστεύει οποιαδήποτε κίνησή της μέσα από ατέρμονες, ανόητες συζητήσεις, που αν τις στύψεις δεν υπάρχει κανένα νόημα. Άρα να υποθέσουμε ότι όταν η αντιπολίτευση, όταν η δύναμη του λόγου είναι ανίσχυρη, ασφαλώς μέσα στα κόμματα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα εκμεταλλεύονται τα κενά, τις διόδους, τις χαραμάδες ,τις γνωριμίες …

Και δεν έχει καμία λογική αυτό που γίνεται με τις τηλεοράσεις ,που αναλαμβάνουν κάποιοι δημοσιογράφοι να ξεπλένουν και να κάνουν καθυστέρηση. Παίρνουν τα θέματα και τα συζητούν αενάως, μέχρι να έρθει κάποιο άλλο θέμα να σκεπάσει το προηγούμενο. Αλλά κάθε φορά, το κύμα πρέπει να είναι μεγαλύτερο. Έτσι δημιουργούνται οι φουρτούνες και έτσι καταρρέουν οι κυβερνήσεις που στηρίζονται σε ψεύτικα πόδια.

Ευτυχώς που υπάρχουν νέοι άνθρωποι, που πηγαίνουν στις συναυλίες του Λεξ και προσπαθούν να συντάξουν το αυριανό νόημα. Το νόημα της δικής τους γενιάς. Γιατί βλέπουμε ότι η νέα γενιά αποσύρεται από αυτόν τον τρόπο εργασίας που υπάρχει. Δεν θέλουν να δουλεύουν 200-500 ώρες για να πάρουν 600 ευρώ, την ώρα που θα «μπορούσαν» να πάρουν ένα δάνειο εκατομμυρίων -όπως ο άλλος- με 5.000 ευρώ. Εδώ για να πάνε να ανοίξουν μια επιχείρηση θέλουν 500 χαρτιά, 600 γνωριμίες. Με ποιον τρόπο παίρνουν τόσα πολλά εκατομμύρια κάποιοι άνθρωποι;

 

 

naftemporiki.gr

Όλες οι ειδήσεις

Η Γη της Ελιάς: Πάλι κόβουν επεισόδιο-Αυτός είναι ο λόγος!

Σκύλος κάνει ντρίπλες με μπάλα και γίνεται viral! (vid)

Η Γη της Ελιάς: Ο Παναγιώτης σπάει στο ξύλο την Ολυμπία-Καίει τα κτήματα των Στεφανέων