Κομβικό ρόλο στη μεγάλη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει τους τελευταίους μήνες αναφορικά με τις καταγγελίες κακοποίησης στον καλλιτεχνικό χώρο και το κίνημα #MeToo κατέχει ο πρόεδρος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο γνωστός ηθοποιός θεωρεί πως έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή του ανεξάρτητου κοινωνικού κινήματος ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση, καθώς σήμερα στον τομέα αυτόν έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές.

Μάλιστα, αν και έχουν σημειωθεί σημαντικά, μικρά βήματα προς την κατεύθυνση της κάθαρσης του θεάτρου και εν γένει του καλλιτεχνικού χώρου, ο ίδιος δεν νιώθει πως η πορεία του εξελίσσεται ομαλά.

«Όχι, δεν είμαστε σε καλό δρόμο κατά την άποψή μου. Γιατί πολλοί άνθρωποι που έχουν πράγματα να καταγγείλουν δεν το κάνουν.

Δηλαδή ακόμα και στις δίκες που διεξάγονται υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά κρατούν το στόμα τους κλειστό ως προς τις δίκες, αλλά ανοιχτό στο να διαρρέουν περιστατικά.

Και αν δεν το κάνουν αυτό λόγω φόβου, γιατί, αν φοβόντουσαν, δεν θα τα έλεγαν δεξιά και αριστερά. Απλά, δεν θέλουν να τα πουν εκεί που πρέπει.

Θα ήθελα όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κρατούν επτασφράγιστα μυστικά -που τελικά δεν είναι μυστικά, γιατί τα διοχετεύουν σαν κουτσομπολιά- να τα πουν στα επίσημα όργανα» ανέφερε.

Μάλιστα, είναι σε θέση να γνωρίζει γεγονότα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Υπάρχουν και άλλα πολύ σοβαρά που δεν έχουν αποκαλυφθεί. Μιλάω κυρίως για γεγονότα που αφορούν τις περιπτώσεις που ήδη χειρίζεται η Δικαιοσύνη. Ο ένας φοβάται να μη χαλάσει η καριέρα του, ο άλλος ντρέπεται, ο άλλος δεν έχει θάρρος ή διάθεση να μιλήσει και έτσι δεν βγαίνουν να μιλήσουν.

Αλλά η πολιτική του Πόντιου Πιλάτου δεν βοηθάει καθόλου» δήλωσε.

Παράλληλα, έθιξε το μείζον ζήτημα των εργασιακών συμβάσεων. «Το συγκεκριμένο θέμα είναι συνδεδεμένο άμεσα με το #MeToo. Γιατί κακοποίηση είναι και να μην πληρώνεται ένας ηθοποιός αξιοπρεπώς, να εκβιάζεται, να πηγαίνει δωρεάν να παίζει, για να τον κάνει, δήθεν, γνωστό κάποιος μέσα από την τηλεόραση ή το θέατρο», είπε.

Όλες οι ειδήσεις

«Υπερβολή τα τόσα πολλά σίριαλ» – Ξεσπαθώνει αγαπημένος ηθοποιός

Μια νύχτα του Αυγούστου: Ολική ανατροπή στις ζωές Μαρίας και Κυρίτση

Τουρκία: Ο Μακέντα έχει κάτσει πάνω στο συμβόλαιό του!