Η συγκλονιστική σειρά της ΕΡΤ   Αγάπη Παράνομη, με πρωταγωνιστές την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Νίκο Ψαρρά «ζωντανεύει» το ομότιτλο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. Και το κοινό δεν απογοήτευσε όμως τα νούμερα του κρατικού καναλιού.  Η τηλεθέαση είχε στο σύνολο διψήφια ποσοστά, στο 11,1% για την πρώτη ώρα και το 12,7% για τη δεύτερη.

Η ΕΡΤ ακολουθώντας την στρατηγική των τελευταίων ετών συνεχίζει να επενδύει στην ελληνική μυθοπλασία χωρίς όμως να ξεχνά την ιστορία και τον πολιτισμό. Η νέα σειρά έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 22:00 με ένα διπλό επεισόδιο. Σε αυτό οι τηλεθεατές  ταξίδεψαν πίσω, στις αρχές του αιώνα.

Η σειρά «Αγάπη Παράνομη» είναι βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη . Θα το βλέπουμε κάθε Σάββατο έως τις 24:00 αφού οι τηλεθεατές παρακολουθούν διπλό επεισόδιο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα επεισόδια αμέσως μετά την προβολή τους στη μικρή οθόνη είναι διαθέσιμα και στο Ertflix.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Νίκος Ψαρράς ανέλαβαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νίκου Κουτελιδάκη έδωσαν ζωή στο σενάριο που επιμελήθηκε η Ελένη Ζιώγα η οποία έφερε στο «τώρα» την ιστορία. Η «Διαμάντω» και ο «Στάθης» έρχονται αντιμέτωποι με τους ίδιους τους εαυτούς τους αλλά και μεταξύ τους αφού δεν τολμούν να ομολογήσουν αυτά που κρύβουν.

Η σειρά θα τελειώσει σε έξι επεισόδια και είναι μια ιστορία εγκληματικού πάθους. Σε μια καταπιεστική πατριαρχική κοινωνία, δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές των ηρώων. Η ιστορία της Αγάπης Παράνομης είναι στις αρχές του αιώνα. Ωστόσο μέσα από την σειρά θα δούμε ορισμένες αντιλήψεις είναι βαθιά ριζωμένες στην ελληνική κοινωνία και υπάρχουν και στο «τώρα».