Οργή έχουν προκαλέσει οι εικόνες με τα γαϊδουράκια στην Ύδρα όπου μέσα από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που μοιράστηκε στο Instagram η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, αλλά και άλλοι χρήστες, είδαμε τα άτυχα ζώα να κυκλοφορούν στους δρόμους του νησιού εν μέσω καύσωνα!

Τα άτυχα πλασματάκια είναι φορτωμένα με κούτες, ακόμα και με ψυγεία, ενώ ένα από αυτά διακρίνεται να παραπατά.

Στη σημερινή εκπομπή του OPEN, Καλοκαίρι #yes, σχολιάστηκε το περιστατικό και οι εικόνες ντροπής για τη χώρα μας και ο δήμαρχος του νησιού παρενέβη στην εκπομπή προκειμένου να… παραπονεθεί!

Νωρίτερα ο δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης είχε βγει στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA όπου είπε:

 

«Το να μιλάει κάποιος για κακοποίηση ζώων χωρίς να έχει προσδιοριστεί κάτι νομίζω ότι είναι και ανεύθυνο αλλά αγγίζει και τα όρια της συκοφαντίας. Όταν κάποιος ασχολείται με την φιλοζωία πρέπει πρώτα από όλα να γνωρίζει και τις κείμενες κτηνιατρικές διατάξεις.

Πάλι πέρυσι είχαμε το ίδιο περιστατικό, μιλούσαν για κακοποίηση σε γαϊδουράκι που ήταν μουλάρι. Είναι ζώα εργασίας, σύμφωνα λοιπόν με τις κείμενες κτηνιατρικές διατάξεις, ένα τέτοιο ζώο μπορεί να κουβαλήσει το 1/5 του βάρους του, δηλαδή γύρω στα 100 κιλά. Μία ηλεκτρική συσκευή, όπως αυτή που φαίνεται στο βίντεο δεν ζυγίζει πάνω από 60 -70 κιλά.

Έτσι δεν συντρέχουν ούτε νομικοί λόγοι για κακοποίηση ζώου», δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος έσπευσε να σχολιάσει πως: «Ακόμα και από την φωτογραφία φαίνεται ότι ο τρόπος που φορτώνεται το ζώο γίνεται με τρόπο ώστε να μην καταπονείται.

Ωστόσο τα όσα είπε η Μαριάντα Πιερίδη στην εκπομπή , δε βρήκαν σύμφωνο τον δήμαρχο, βγήκε τηλεφωνικά αλλά μάλλον βρήκε και τον μάστορά του αφού η τραγουδίστρια του είπε τα εξής:

«Εμείς θέλουμε τα ζώα να μην κάνουν καθόλου αυτή τη δουλειά, αν γίνεται. Αυτό λέμε. Γιατί γίνεται πάρα πολλά χρόνια… Αυτά τα διατάγματα δεν πρέπει να αλλάξουν κ. δήμαρχε; Δεν θα έπρεπε λίγο να ανανεωθούν τα πράγματα; Είστε ιστορικός κ. δήμαρχε, δεν θα έπρεπε να εξελιχθεί η κοινωνία;»

 

Γαϊδουράκια στην Ύδρα: Τι είπε ο δήμαρχος

Όλες οι ειδήσεις

Η Γη της Ελιάς: Ανατροπή με τον Μιλτιάδη-Έτσι σώζει τη Βασιλική

Χαλκίδα: Λαχτάρισαν σε παραλία νομίζοντας πως είναι καρχαρίας – Το video που έγινε viral

Ο Παράδεισος των Κυριών: Τέλος ο Πάρης και η Γεωργία-Τον εγκαταλείπει και γυρίζει στο πατρικό της