Μετά τον σάλο για την εκταφή του Στάθη Ψάλτη και τις καταγγελίες ότι δεν ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς του, ο δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ζωγράφου, αναφέρεται πως οι συγγενείς αναζητήθηκαν, αλλά δεν εντοπίστηκαν. Μάλιστα, τονίζεται ότι η εκταφή έπρεπε να είχε γίνει τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη, όμως ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε παράταση δύο ακόμα ετών.

Ειδικότερα, αναφέρεται πως: «Η ταφή του έγινε το 2017 τιμής ένεκεν λόγω της μοναδικής καλλιτεχνικής του πορείας, αλλά και της συνεισφοράς του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κανονικά η εκταφή του έπρεπε να γίνει μετά από τρία χρόνια αλλά ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε παράταση ακόμα δύο ετών.

Μετά την πάροδο πέντε ετών – το ανώτατο διάστημα που προβλέπεται – αναζητήθηκαν οι συγγενείς του για την διαδικασία της εκταφής αλλά δεν βρέθηκε κανείς και ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε υπηρεσιακή εκταφή. Τα οστά του Στάθη Ψάλτη φυλάσσονται προσωρινά σε ξεχωριστό μέρος στο οστεοφυλάκιο προκειμένου να τοποθετηθούν στον ειδικό χώρο που διατηρεί ο Δήμος Ζωγράφου στο Κοιμητήριο και φιλοξενεί όλους τους σπουδαίους ανθρώπους που τίμησαν την Πόλη μας και την Ελλάδα».

Η Καίτη Φίνου σε χθεσινή της ανάρτηση, είχε υποστηρίξει πως κανείς από τους συγγενείς δεν ειδοποίηθηκε από τον Δήμο για την εκταφή, ούτε καν η κόρη του αείμνηστου ηθοποιού.