Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο γνωστός τραγουδιστής Δάκης.

Ο Δάκης αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του, γι αυτό και νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική στα βόρεια προάστια.

Το κανονικό του όνομα ήταν Βρασίδας Χαραλαμπίδης, και άφησε εποχή στο ελληνικό τραγούδι με μεγάλες επιτυχίες που τραγουδιούνται ακόμα και σήμερα.

Η είδηση του θανάτου έχει σκορπίσει θλίψη.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή χθες Κυριακή (30/5) με σύσσωμο τον καλιτεχνικό κόσμο να τον αποχαιρετά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εφημερίδα Espresso έφερε σήμερα στο φως της δημοσιότητας μια τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Νίκος Νικόλιζας με τον αγαπημένο τραγουδιστή λίγες μέρες πριν την εισαγωή του στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε το μη αναστρέψιμο της κατάστασής του.

«Δάκη καλησπέρα, πώς τα πηγαίνεις με την ασθένειά σου;» είχε ρωτήσει ο δημοσιογράφος, με τον τραγουδιστή να απαντάει: «Πώς να πηγαίνω ρε Νικόλα; Σχεδόν δέκα μήνες βρίσκομαι σε ένα κρεβάτι. Τι καλά να πηγαίνω; Άθλια πηγαίνω και δεν ξέρω που θα βγάλει αυτό. Σε παρακαλώ, μη γράψεις τίποτα, γιατί δεν θέλω να στεναχωριέται ο κόσμος για μένα».

Ο αείμνηστος τραγουδιστής μάλιστα είχε ζητήσει τότε από τον δημοσιογράφο να μη δημοσιοποιηθεί η συνομιλία τους γεγονός που η εφημερίδα σεβάστηκε.

Συγκινούν όμως και τα λόγια της ηθοποιού Μαίρη Χρονοπούλου αφού οι δυο τους είχαν μια ιδιαίτερη σχέση καθώς η φωνή του Δάκη είχε δανείσει την σκηνή εκείνη στην ταινία «Γοργόνες και μάγκες» οπού η Μαίρη Χρονοπούλου χόρευε με το Λάκη Κομνηνό.

«Έφυγες καλοκαίρι φίλε. Μετά από «τόσα καλοκαίρια». Γιατί; Η μαγική σου φωνή συνόδεψε ένα εμβληματικό χορευτικό μου. Δεν υπήρξαμε κολλητοί αλλά όταν συναντιόμασταν είχαμε μια σπάνια ένωση. Θυμάμαι πάντα την ευγένεια σου, το χιούμορ σου, όλα. Η αιγιπτιωτικη καλή, παλιά αγωγή. Εις το επανιδείν. ΜΑΙΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ» έγραψε η Μαίρη Χρονοπούλου.