Ο Αντώνης Σρόιτερ πρόκειται να παρουσιάσει στην τηλεόραση του ALPHA, αργά το βράδυ της Πέμπτης (8/12) μία εκπομπή με θέμα τους αρνητές ρεύματος.

Πρόκειται για ανθρώπους που εδώ και χρόνια έχουν επιλέξει να ζουν χωρίς ηλεκτρικό. ‘Ετσι, μιλούν για την διαφορετική αυτή επιλογή τους και για το πώς είναι να ζεις στο πιο φωτεινό… σκοτάδι!

Ο φακός της εκπομπής Αυτοψία διεισδύει στην καθημερινότητα των ανθρώπων αυτών και καταγράφει τον τρόπο ζωής τους! Εξηγούν για το φως, το μαγείρεμα, τη θέρμανση, αλλά και τις εφευρέσεις, σε μία ζωή χωρίς… ρεύμα.

Διερωτόμαστε ωστόσο πόσο «επιτυχημένη» μπορεί να θεωρηθεί η θεματολογία αυτής της εκπομπής στη συγκεκριμένη εποχή. Στην εποχή που η ενεργειακή κρίση φαντάζει σαν ένα δρόμο που δεν έχει γυρισμό. Καθημερινά, όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, ακόμα και από αυτούς που δεν περίμενες, ακούς για την ενεργειακή κρίση και πού θα οδηγήσει τη χώρα. Επιπλέον, είμαστε σε μία εποχή που η αγοραστική δύναμη όλων των πολιτών, οικονομικά αδύνατων αλλά και μη, μειώνεται κατακόρυφα χωρίς κανείς να είναι σε θέση να πει αν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη!

Οι τιμές σε όλα τα βασικά αγαθά εχουν ξεφύγει και η κυβέρνηση εφευρίσκει τεχνάσματα μεταμφιεσμένα με τη στολή του «καταναλωτή» για να χρυσώσει το χάπι!

Οικογένειες δεν είναι σε θέση να παρέχουν ούτε καν τα στοιχειώδη στα προστατευόμενα μέλη τους για να μη μιλήσουμε για θέρμανση μέσα στο καταχείμωνο. Και φυσικά, η αιθαλομίχλη βαράει… κόκκινο αφού προκειμένου να ζεσταθούμε καίμε σε σόμπες και τζάκια όποια καύσιμη ύλη έχει ο καθένας σπίτι του.

Άρα, προφανώς και η επιλογή του εν λόγω θέματος, είναι τουλάχιστον ανεπίκαιρη και ειρωνική και σίγουρα όχι «εναλλακτική» όπως πολλοί θέλουν να την παρουσιάσουν!

 Αντώνης Σρόιτερ: Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής του