Άγιος Βαλεντίνος: Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να μιλήσουμε για τα ερωτικά και τον Άγιο Βαλεντίνο. Ωστόσο η Google αποφάσισε να τιμήσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο σημερινό της doodle.

Πρωταγωνιστές του σημερινού, τρισδιάστατου doodle, είναι δύο γλυκύτατα χάμστερ.

Μπορείτε να διώξετε τα εμπόδια από το δρόμο τους και να τα βοηθήσετε να φτάσουν το ένα στην αγκαλιά του άλλου;

«Κάποιες φορές η αγάπη σε ξαφνιάζει. Μπορεί να είναι γεμάτη με ανατροπές και παρά τα σκαμπανεβάσματα, ακόμη μπορεί να φέρει πιο κοντά τον κόσμο». Αυτό είναι το μήνυμα της Google.

Άγιος Βαλεντίνος- Google: Πότε ξεκίνησε να γιορτάζεται

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου. Λέγεται ότι προήλθε από μία χριστιανική εορτή προς τιμήν ενός χριστιανού μάρτυρα, του Βαλεντίνου. Η επικρατέστερη αφήγηση, έχει να κάνει για τη φυλάκιση του Αγίου Βαλεντίνου της Ρώμης το 2ο αιώνα μ.Χ.. Κι αυτό επειδή διακονούσε χριστιανούς, που διώκονταν από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου λέγεται ότι καθιερώθηκε το 496 μ.Χ. από τον Πάπα Γελάσιο Α’ προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου της Ρώμης, ο οποίος πέθανε την ίδια ημερομηνία, το 269 μ.Χ. Η ημερομηνία αυτή θα συνδεόταν τον 14ο-15ο με τους ερωτευμένους, καθώς τότε άρχισε να ανθεί η αντίληψη για τον αυλικό έρωτα, ενώ παράλληλα το ίδιο άρχιζε να ανθεί και η ερωτική ποίηση.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονιά που άρχισε να γιορτάζεται η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτή η ημέρα άρχιζε να γιορτάζεται πολύ αργότερα, περίπου τον 18ο αιώνα και όχι τον 5ο μ.Χ. Συγκεκριμένα στην Αγγλία αυτή η γιορτή, αποτελούσε αφορμή για τα ζευγάρια, ώστε να εκφράζουν την αγάπη τους, ο ένας για τον άλλον, προσφέροντας λουλούδια, γλυκίσματα και ευχετήρια κάρτες γνωστές και ως «valentines».