Όχι πια φίλοι! Μόνο έρωτας; Οι σχέσεις μεταξύ των δυο φύλων είναι ένα θέμα συζήτησης, που μπορεί να μας πάρει πάρα πολλές ώρες για να το αναλύσουμε. Όλοι έχουν να πουν την άποψη τους ή την εμπειρία τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, συνήθως, θα σου πουν εγώ δεν ξέρω μου ‘πανε, αλλά σίγουρα το έχουν ζήσει.

Από τη ζωή μας θα περάσουν πάρα πολλοί άνθρωποι, άνθρωποι που θα μείνουν, άνθρωποι που θα φύγουν, άνθρωποι που θα είναι οι κολλητοί μας φίλοι! Εδώ στο «κολλητοί» είναι που μπερδεύεται το πράγμα. Ο λαός λέει ότι στα φιλικά ματς μπαίνουν και τα καλύτερα γκολ, δεν είμαι και πολύ βέβαιη, γιατί καλό είναι να μην τα μπερδεύουμε αυτά τα θέματα.

Σε όλες τις ρομαντικές ταινίες ένα είναι το κύριο στόρι, βλέπουμε δυο φίλους που μοιράζονται τα πάντα (ή μάλλον σχεδόν τα πάντα) να ζουν παράλληλες ζωές και μαντέψτε στο τέλος καταλήγουν να γίνουν ζευγάρι και να παντρεύονται (πραγματικό σοκ για όλους τους θεατές)! Είναι, όντως, ρομαντικό και γλυκό να βλέπεις αυτήν την κατάληξη αλλά από τη δική μου εμπειρία αυτό συνήθως δεν συμβαίνει.

Παρασυρόμαστε από το πάθος και τη στιγμή και μπερδεύουμε το φιλικό με το ερωτικό και σχεδόν πάντα ο ένας από τους δυο θα νοιώθει κάτι παραπάνω και αυτό θα έχει μια κατάληξη, το χωρισμό και κατά συνέπεια τη λήξη της φιλίας. Βέβαια αν κάποιος νοιώθει κάτι ερωτικό δεν υπάρχει φιλία οπότε εκ του αποτελέσματος αυτό θα τελειώσει. Αν έστω και μια στιγμή σκεφτείς μα ωραία περνάμε σαν φίλοι μήπως να δοκιμάσουμε να γίνουμε και ζευγάρι, το αποτέλεσμα θα είναι ελ καραστροφ! Υπάρχουν βέβαια και οι κολλητοί γνωστοί ως friends with benefits (φίλοι με προνόμια), που αποφασίζουν ότι θέλουν να τα μοιράζονται όλα, και όταν λέμε όλα εννοούμε ΟΛΑ! Οι φίλοι καταλήγουν να κάνουν ένα είδος «συμβολαίου», που και οι δυο πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν, με κυρίαρχο όρο να μην ερωτευτούν ο ένας τον άλλον (πράγμα αληθινά εφικτό αν ρωτάτε τη γνώμη μου #not). Στο τέλος και εδώ θα προκύψει θέμα σοβαρό (δε θέλω βέβαια να γίνω μάντης κακών) και από φίλοι με προνόμια θα γίνουν φίλοι με μπερδέματα και προβλήματα!

Βέβαια ας μην είμαι απόλυτη μπορεί και να πετύχει μια τέτοια συνταγή και όντως να δέσει το γλυκό … θα δέσει μόνο αν τα αισθήματα είναι και από τις δυο πλευρές τα ίδια και συνειδητοποιήσουν ότι οι ρόλοι άλλαξαν. Από δική μου εμπειρία το γλυκό δεν έδεσε γιατί το φιλικό ήταν τελικά πολύ διαφορετικό από το ερωτικό και δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά από αυτό που φανταζόμουνα εγώ στο δικό μου φτωχό μυαλό.

Το καλύτερο είναι να ερωτευτείς κάποιον, που στην πορεία αυτή η σχέση να έχει αγάπη και τελικά ο άνθρωπος σου να γίνει ο καλύτερος σου φίλος χωρίς όμως να χαθεί το ερωτικό στοιχείο. Εγώ τουλάχιστον αυτό πέτυχα και έδεσε τελικά αυτό το γλυκό! Υπάρχει και η αστεία πλευρά του θέματος, όταν θα υπάρξει η πρώτη φορά που δυο φίλοι θα έρθουν κοντά ερωτικά (είτε είναι φιλί είτε ερωτικές περιπτύξεις), μπορεί να υπάρξουν τραγελαφικές στιγμές και τα γέλια να μην λείπουν, γιατί μετά από χρόνια φιλίας αυτό μπορεί και να μην βγει και τόσο φυσικά!

Μην αγχωθείτε απλά ξαναδοκιμάστε το και αν πάλι σας πιάσουν τα γέλια μάλλον αυτό είναι ένα σημάδι να ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΙ ! Φίλοι ή όχι απλά ζήστε τις στιγμές you only live once (YOLO) και καλύτερα να μετανιώσετε για κάτι που κάνατε παρά να αναπολείτε στιγμές που δεν ζήσατε!