Ο κρύος καιρός, με τη χαμηλή σχετική υγρασία του, προκαλεί τον όλεθρο στο δέρμα μας. Έτσι γίνεται  ξηρό και ξεφλουδισμένο. Δεν το στεγνώνει μόνο ο αέρας αλλά και η θέρμανση των εσωτερικών χώρων. Το αποτέλεσμα; Χειμωνιάτικη φαγούρα.

Η υγεία του δέρματος είναι σημαντική όχι μόνο για λόγους εμφάνισης. Κυρίως επειδή εκτελεί τόσες πολλές από τις βασικές εργασίες του σώματος. Μεταξύ άλλων, προστατεύει τον οργανισμό από τους πολλούς ιούς και βακτήρια στα οποία εκτίθεται ένα άτομο καθημερινά. Προστατεύει επίσης από τις θανατηφόρες υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου που μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα. Αυτό βοηθά επίσης ένα άτομο να αντιδρά καλύτερα σε σημαντικές αλλαγές γύρω του νιώθοντας πόνο ή πίεση. Οι κρύοι μήνες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του δέρματος, προκαλώντας καταστάσεις όπως ξηροδερμία ή έκζεμα (φαγούρα, ξηρές, κοκκινωπές κηλίδες ή βλάβες στο δέρμα) που μπορεί να ποικίλλουν σε σοβαρότητα.

Προστατέψτε το δέρμα σας στο χειμώνα με αυτές τις συμβουλές

1) Ενυδατώστε καθημερινά . Οι ενυδατικές κρέμες είναι καλύτερες από τις λοσιόν για κανονικό έως ξηρό δέρμα. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα ή λανολίνη. Εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα απευθείας στο βρεγμένο δέρμα σας μετά το μπάνιο. Έτσι η ενυδατική κρέμα θα βοηθήσει στην παγίδευση της επιφανειακής υγρασίας.

2) Καθαρίστε το δέρμα σας, αλλά μην το παρακάνετε . Ο υπερβολικός καθαρισμός αφαιρεί τις φυσικές ενυδατικές ουσίες του δέρματος. Αρκεί να πλένετε το πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια και ανάμεσα στις πτυχές του δέρματός σας μία φορά την ημέρα. Ενώ μπορείτε να ξεπλένετε καθημερινά τον κορμό, τα χέρια και τα πόδια σας, δεν είναι απαραίτητο να βάζουμε σαπούνι ή καθαριστικό σε αυτές τις περιοχές κάθε μέρα.

3) Όχι στη χρήση ζεστού νερού και σαπουνιού . Εάν έχετε «χειμωνιάτικη φαγούρα», κάντε σύντομα χλιαρά ντους ή λουτρά με ένα μη ερεθιστικό καθαριστικό χωρίς απορρυπαντικό. Αμέσως μετά, βάζω μια παχιά κρέμα ή ενυδατική κρέμα τύπου βαζελίνης. Ταμπονάρω απαλά το δέρμα.

4) Υγρασία . Ο ξηρός αέρας μπορεί να τραβήξει την υγρασία από το δέρμα σας. Οι υγραντήρες δωματίου μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμοι. Ωστόσο, φροντίστε να καθαρίσετε τη μονάδα και να αλλάξετε το νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή για να μειώσετε τη μούχλα και τους μύκητες.