Είναι αλήθεια ότι όλοι απορούμε γιατί στη μάχη με το πάχος οι άντρες ίσως στέκονται πιο τυχεροί με την απώλεια βάρους. Ωστόσο, όλοι μας κατέχουμε ένα κοινό μυστικό: οι γυναίκες αδυνατίζουν πιο δύσκολα από τους άντρες. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Μπορούμε να το αλλάξουμε; Μερικά tips για να κερδίσετε τη μαχη!

• Ξεκινήστε το γεύμα σας πρώτα με σαλάτα. “Ετσι, Θα χορτάσετε γρηγορότερα.  Ενισχύστε τη σαλάτα αυτή με αποξηραμένα φρούτα (π.χ., σταφίδες, κράνμπερι, δαμάσκηνα) και ανάλατους, ωμούς ξηρούς καρπούς (π.χ., καρύδια, αμύγδαλα). Αυτά αυξάνουν τη θρεπτική αξία του πιάτου, αλλά και τον κορεσμό, μειώνοντας παράλληλα την πιθανότητα υπερκατανάλωσης φαγητού.

• Αν νιώθετε ότι δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε σε κάποιες παχυντικές επιλογές (π.χ., σε ένα παγωτό), φροντίστε να μην τις αγοράζετε ώστε να μην υπάρχουν στο σπίτι και να αποφύγετε έτσι τον πειρασμό. • Να έχετε άμεσα διαθέσιμα φρεσκοκομμένα φρούτα και λαχανικά, ώστε κάθε φορά που θέλετε να τσιμπολογήσετε, να υπάρχουν έτοιμες οι πλέον υγιεινές επιλογές.

• Τρώτε αργά, νιώθοντας το κάθε συστατικό του φαγητού ξεχωριστά. • Ακόμα κι αν η ένδειξη της ζυγαριάς δεν είναι η επιθυμητή, μην απογοητεύεστε. Συνεχίστε την προσπάθεια προσθέτοντας τακτική άσκηση στο πρόγραμμά σας και το αποτέλεσμα θα έρθει!

Το πρωινό μάς φτιάχνε τη διάθεση! ‘Ενα καλό πρωινό μάς βοηθά αρχικά στο να οργανωθούμε, να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας και να ξεκινήσουμε σωστά την ημέρα μας. Δεν πέφτουμε κατευθείαν στα βαθιά, αλλά προετοιμαζόμαστε όχι μόνο οργανικά κι ενεργειακά, αλλά και ψυχικά για όσα μας περιμένουν. Αν ξεκινήσουμε νηστικοί, είναι σαν να μπαίνουμε πολεμιστές στη μάχη χωρίς σχέδιο δράσης. Άλλωστε, πολλές έρευνες έχουν δείξει τη θετική επίδραση του πρωινού στη διάθεσή μας και μάλιστα μία πρόσφατη προέκτεινε το συμπέρασμα, αναφέροντας πως αυτή δεν είναι η ίδια αν καταναλώνουμε το πρώτο γεύμα της ημέρας σε χώρο διαφορετικό από το σπίτι μας. Πιθανότατα, το σώμα μας αναγνωρίζει το σπίτι ως φυσικό του χώρι όπου εφοδιάζεται και αναδιοργανώνεται, κάτι που δεν συμβαίνει αλλού.