‘Οσο κι αν νομίζουμε πως ο σκύλος μας απολαμβάνει τη βόλτα και το μπάνιο του στη Θάλασσα όσο κι εμείς το καλοκαίρι, η αλήθεια είναι πως πρέπει να προσέξουμε πολύ, ώστε η εξόρμηση αυτή να μην αποβεί κουραστική έως και βλαπτική για αυτόν…

Δείτε, λοιπόν, τους κινδύνους που μπορεί να καραδοκούν για τον σκύλο σας, όταν τον πάτε για μπάνιο στη Θάλασσα, και τι πρέπει να προσέξετε ώστε να απολαύσει την καλοκαιρινή εξόρμησή του όσο κι εσείς!

Το θαλασσινό νερό: Το θαλασσινό νερό είναι επιβλαβές για το δέρμα του σκύλου, ενώ μπορεί επίσης να τον επηρεάσει αν το πιει. Γι’ αυτό πάντοτε πρέπει να ξεπλένετε τον σκύλο σας με νερό βρύσης μετά τη βουτιά στη Θάλασσα αλλά και να του δίνετε πόσιμο καθαρό νερό, όταν τον βλέπετε να διψάει και να επιχειρεί να πιει Θαλασσινό νερό.

Η άμμος: Κάποιες φορές, τα σκυλάκια μπορεί να φάνε άμμο στην προσπάθειά τους να εξερευνήσουν το νέο περιβάλλον γύρω τους. Η κατάποση μεγάλης ποσότητας άμμου από έναν σκύλο μπορεί να αποβεί μοιραία. Σε περίπτωση που ο σκύλος σας καταπιεί άμμο, σύντομα Θα εμφανίσει συμπτώματα όπως εμετούς και δυσκοιλιότητα. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να τον πάτε άμεσα στον κτηνίατρο.

Ο ήλιος: Μπορεί να νομίζετε ότι το δέρμα του είναι προστατευμένο κάτω από το τρίχωμα, όμως πρέπει να ξέρετε πως και ο σκύλος μπορεί να υποστεί εγκαύματα ύστερα από υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος που είναι πιθανόν να υποστούν έγκαυμα είναι η κοιλιά, τα αυτιά, η μύτη, καθώς και τα πέλματά του κατά την επαφή με την καυτή άμμο. Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι ράτσες με κοντό ή λευκό τρίχωμα και ροζ αυτιά.

Τα φύκια: Πολλές παραλίες έχουν φύκια, είτε ξεβρασμένα είτε που επιπλέουν μέσα στη Θάλασσα. Καλό Θα ήταν να επιβλέπετε τον σκύλο σας, ώστε να μην τα καταπιεί, γιατί αυτά ενδέχεται να διογκωθούν μέσα στο στομάχι τον και να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές. Πρόκειται για ένα επίσης σοβαρό κτηνιατρικό περιστατικό που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Το μπάνιο με το κατοικίδιό σας μπορεί να είναι διασκεδαστικό και απο λαυστικό, όμως την ίδια στιγμή μπορεί να αποβεί κουραστικό ακόμη και επικίνδυνο, γι’ αυτό φροντίστε το φετινό καλοκαίρι να επιβλέπετε τον τετράποδο φίλο σας καθ’ όλη τη διάρκεια της εξόρμησής σας και όλα θα πάνε καλά.