Ολοι πλέον βασιζόμαστε στους καταψύκτεs για το φαγητό μαs, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που ανοίξατε την κατάψυξή σας για να δείτε πόσα φαγητά έχετε αφήσει κρυμμένα εδώ και καιρό μέσα στον Πάγο; Ισωs ήρθε η ώρα να ελέγξετε. Τα τρόφιμα δεν μπορούν να διατηρηθούν για πάντα στην κατάψυξη. Αν μείνουν λίγο παραπάνω, το τρόφιμο θα είναι και πάλι ασφαλέs, αλλά  χρώμα, η γεύση και η υφή θα αρχίσουν να αλλοιώνονται.

• Λευκό ψαρι: 6-8 μήνεs

• Λιπαρά Ψάρια: 3-4 μήνεs

• Μερίδεs ψαριού: 3-4 μήνεs

• Μαγειρεμένο ψάρι: 4-6 μήνεs

•Οτρακοειδή: 2-3 μήνεs

• Αστακόs: 12 μήνεs

• Μοσχάρι: 4-6 μήνεs

• Αρνί: 4-6 μήνεs

• Χοιρινό: 4-6 μήνεs

• Μπέικον σε φέτεs: 2-3 μηνεs

• Κοτόπουλο/γαλοπούλα: 4-6 μηνεs

• Πάπια: 4-6 μήνεs

• Κουνέλι: 4-6 μήνεs

• φρούτα (εσπεριδοειδή): 3 μήνεs

• Αλλα φρούτα: 9-12 μήνεs

• Ανοιχτή συσκευασία κατεψυγμένων: 6-8 μήνεs

• Πουρέs φρούτων: 6-8 μήνεs

• Χυμόs φρούτων: 4-6 μήνεs
• Ντομάτεs: 6-8 μήνεs

• Πουρέs λαχανικών: 6-8 μήνεs

• Λοιπά λαχανικά: 8-12 μήνεs

• Λαχανόσουπα και λαχανικά στον ατμό: 2-3 μήνεs
• Παγωτό: 3-4 μήνεs

• Γάλα: 3-6 μήνεs

• Γιαούρτι: 1-2 μήνεs

• Μαλακό τυρί: 6 μήνεs

• Μαργαρίνη: 12 μήνεs

• Αλατισμένο βούτυρο: 3-4 μήνεs

• Ανάλατο βούτυρο: 6-8 μήνεs
• Ξηροί καρποί: 3 μήνεs

• Αυγά (ωμά): 1 μήνα

• Σούπεs και σάλτσεs: 3 μήνεs

• Ζωμόs: 6 μήνεs

• Ετοιμα γεύματα: 4-6 μήνεs

• Κέικ: 4-6 μήνεs

• Ψωμί: 4-6 μήνεs

• Σάντουιτs: 2-3 μήνεs

• Ζύμη ψωμιού: 2-3 μήνεs

Γλυκά: 3-4 μήνεs

Σύμφωνα με τον βρετανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό WRAP, ο οποίος δραστηριοποιείται με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και τον περιορισμό των παραγόμενων αποβλήτων, ο βασικότερος λόγος που καταλήγουμε να πετάμε κάθε χρόνο τόνους φαγητού είναι η ελλιπής ενημέρωση σχετικά με τις τροφές που μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη.