Η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από τον Μέριλιν Μάνσον, στο ντοκιμαντέρ Rising Phoenix. Η ίδια αποκάλυψε πως «την έχει βιάσει και μπροστά στην κάμερα».

Το μέρος 1 της ταινίας Phoenix Rising έκανε πρεμιέρα την Κυριακή το βράδυ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance. Σε αυτό, η τρεις φορές υποψήφια για Χρυσές Σφαίρες, 34 ετών ηθοποιός, είπε ότι ήταν σε μια ταραχώδη σχέση με τον Manson από τα μέσα του 2006 έως τις αρχές του 2011.

Έβαν Ρέιτσελ Γουντ: Ο Μέριλιν Μάνσον με βίασε

Η Γουντ θυμήθηκε ότι το «πρώτο έγκλημα» του Manson εναντίον της φέρεται να έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του μουσικού βίντεο “Heart-Shaped Glasses” του 2007  όταν ήταν 19 ετών .

«Δεν έγινε τίποτα όπως πίστευα ότι θα γίνει», είπε η ηθοποιός. «Κάνουμε πράγματα που δεν ήταν αυτό που μου έλεγαν… Είχαμε συζητήσει για μια σκηνή προσομοίωσης σεξ. Οι κάμερες άρχισαν να με διαπερνούν πραγματικά. Δεν είχα συμφωνήσει ποτέ για κάτι τέτοιο. Είμαι επαγγελματίας ηθοποιός. Δεν υπήρξε ποτέ πιο αντιεπαγγελματικό περιβάλλον.»

Η ιδέα του βίντεο κλιπ προερχόταν από την ταινία Lolita, όπου πρωταγωνιστούσε ένα ανήλικο κορίτσι με αυτό το όνομα. Ο τραγουδιστής είχε αναφέρει στο παρελθόν για το κλιπ: «Προοριζόταν για κάποιον που έχει την αίσθηση του χιούμορ και θα καταλάβει ότι είναι μία σχέση εμπνευσμένη από τη Lolita».

Ωστόσο, αυτό που έκανε τελικά η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είπε ο Μέριλιν Μάνσον

«Κάναμε πράγματα, για τα οποία δεν είχα ενημερωθεί ποτέ. Είχαμε συζητήσει για μία ψεύτικη ερωτική σκηνή, όμως όταν άνοιξαν οι κάμερες, εκείνος διείσδυσε κανονικά μέσα μου. Ήταν κάτι, για το οποίο εγώ δεν είχα συμφωνήσει. Το απόλυτο χάος. Δεν ένιωθα καμία ασφάλεια, δεν με πρόσεχε κανείς. Τα γυρίσματα του βίντεο ήταν μία τραυματική εμπειρία για εμένα», δήλωσε η ηθοποιός στο ντοκιμαντέρ Rising Phoenix.