Το χιόνι, ο κρύος, ξηρός αέρας μπορεί να προκαλέσει φαγούρα, κόκκινο και ερεθισμό στο δέρμα σας. Καταπολεμήστε το ξηρό δέρμα του χειμώνα με αυτές τις ειδικές συμβουλές για τη διατήρηση της φυσικής υγρασίας του δέρματός σας.

1. Επενδύστε σε έναν υγραντήρα για να μεγιστοποιήσετε την υγρασία

«Τους πιο δροσερούς χειμερινούς μήνες, ο εξωτερικός αέρας συνήθως συγκρατεί λιγότερο νερό και είναι πιο ξηρός και πιο κρύος». Ένας υγραντήρας στο σπίτι ή στο γραφείο σας θα αποκαταστήσει την υγρασία στον αέρα. Έτσι θα  διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο.

Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα σε ολόκληρο το σπίτι σας ή σε δωμάτια στα οποία περνάτε τον περισσότερο χρόνο και στοχεύστε να διατηρήσετε τα επίπεδα υγρασίας στους εσωτερικούς χώρους μεταξύ 30 και 50 τοις εκατό.

2. Χιόνι-  Έχετε θερμοκρασίες του θερμοστάτη δροσερές και άνετες

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τον ξηρό, ψυχρό εξωτερικό αέρα, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να αυξήσετε τη ζέστη μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. Αλλά η υψηλή κεντρική θερμότητα μπορεί να κάνει τον αέρα στο σπίτι σας ακόμα πιο ξηρό. Δοκιμάστε μια δροσερή αλλά άνετη ρύθμιση για να αποτρέψετε την περαιτέρω ξήρανση του δέρματός σας .

3. Χιόνι- Χαμηλότερες θερμοκρασίες νερού για ντους και πλύσιμο χεριών

Τα παρατεταμένα, αχνιστά ντους μπορεί να ακούγονται σαν μια υπέροχη ιδέα όταν κάνει κρύο. Όμως το πολύ ζεστό νερό μπορεί να στεγνώσει το δέρμα. Ένα χλιαρό ντους (ή μπάνιο) 5 έως 10 λεπτών είναι λιγότερο πιθανό να επιδεινώσει το ξηρό δέρμα από ένα ζεστό.

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τη χρήση υπερβολικά ζεστού νερού όταν πλένετε τα χέρια σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν τα χέρια σας τείνουν να είναι κόκκινα και να έχουν φαγούρα. Το ξηρό δέρμα από την έκθεση σε ζεστό νερό ή δροσερό αέρα του χειμώνα μπορεί να προκαλέσει έξαρση εκζέματος .

 

 

4. Επιλέξτε απαλά καθαριστικά χωρίς άρωμα

Το σαπούνι τύπου ράβδου μπορεί να επιδεινώσει την ξηρότητα αφαιρώντας τα φυσικά έλαια του δέρματος και διαταράσσοντας το μικροβίωμα.

 

Και μην ξεχάσετε να ενυδατώσετε και το υπόλοιπο σώμα σας. Για το σώμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα να χρησιμοποιείτε μια πιο παχιά κρέμα που βγαίνει από ένα βάζο ή σωληνάριο σε αντίθεση με μια αντλία. «Οι λοσιόν που βγαίνουν από μια αντλία τείνουν να είναι πιο λεπτές και πιο υδαρείς.

Όσο για τα χείλη σας, ένα ενυδατικό βάλσαμο (όπως βαζελίνη ή άλλη αλοιφή) μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση των ξηρών, σκασμένων χειλιών.