Η Ζήνα Κουτσελίνη συνεχίζει να ασχολείται με το θέμα του γνωστού δικηγόρου, Απόστολου Λύτρα και της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου και τον ξυλοδαρμό που υπέστη η δικηγόρος.

Στο πλατό της εκπομπής του Star βρισκόταν και ο δικηγόρος Σπύρος Ρομποτής, ο οποίος επιτέθηκε κατά της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

«Δεν θα έχει πρόσβαση στο σπίτι της; Στο δωμάτιο της; Είναι δυνατόν; Θεωρώ υπερβολική, καθοδηγούμενη και ενδεχομένως προσχεδιασμένη την αντίδραση της συζύγου. Είναι μια συνηθισμένη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας» και συνέχισε σε άλλο σημείο «Δεν πρέπει να κοιτάζουμε μόνο το αποτέλεσμα, πρέπει να στεκόμαστε και στην αιτία. Το πρώτο εκείνο βράδυ που βγήκε το ζευγάρι να διασκεδάσει… η διασκέδαση οδήγησε στο νοσοκομείο».

«Η βία δεν είναι μόνο σωματική, είναι και ψυχολογική. Ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας και κατέχει άδεια πυροβόλου όπλου, γεγονός που του δίνει το τεκμήριο της ψυχικής υγείας με την έννοια ότι έχει προηγουμένως εξεταστεί από ψυχίατρο, όχι από ψυχολόγο, επιστήμονα, ένας τέτοιος άνθρωπος που ξαφνικά χάνει τον έλεγχο και προβαίνει σε μια τέτοια ακραία και καταδικαστέα από όλους πράξη, προφανώς έχει υποστεί ένα κλονιστικό σοκ.

Η δράση προκαλεί αντίδραση. Η αντίδραση μπορεί να ήταν υπερβολική… Η δράση προκαλεί αντίδραση, η αντίδραση ήταν ενδεχομένως υπέρμετρη, τον ξυλοδαρμό εννοώ ως αντίδραση. Ο κανόνας της φυσικής είναι ότι η δράση προκαλεί αντίδραση. Ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας μπαίνει στο αυτοκίνητο και πλακώνει τη γυναίκα του στο ξύλο; Πόσο λογικό σας φαίνεται αυτό;

Δεν κατέθεσε μήνυση γιατί γνώριζε με ποιο τρόπο η διαδικασία θα κινηθεί αυτεπάγγελματα. Προφανώς και ο κύριος Λύτρας υπήρξε δέκτης ενός κλονιστικού γεγονότος τέτοιου… Ένας ψυχικά υγιής άνθρωπος, ξαφνικά μύγα τον τσίμπησε και άρχισε να χτυπά τη γυναίκα του;»

Σε άλλο σημείο της εκπομπής, είπε: «Από μόνη της έπρεπε να φροντίσει και να του πει στα πλαίσια μιας σχέσης που είχαν επί σειρά ετών, προσωπική και επαγγελματική, να πάει να πάρει κάποια πράγματα. Όταν είσαι φυλασσόμενη και βλέπεις την κόρη, τον πρώην συνεργάτη σου και νομίζεις ότι βλέπεις μπαμπούλα και πατάς το panic button, εντάξει. Είναι ξεκάθαρο ότι στόχο έχεις να τον κλείσεις τον άλλον στη φυλακή. Έγινε ό,τι έγινε, τελείωσε, ασκήθηκε ποινική δίωξη… Να το δούμε και ανάποδα; Ακόμα και η άσκηση ποινικής δίωξης για μένα σφάλει».

Ζήνα Κουτσελίνη: Δείτε τι είπε ο δικηγόρος για την Σοφία Πολυζωγοπούλου