Για πρώτη φορά η εβδομάδα ξεκινά με αγώνισμα ασυλίας στο Survivor. Κόκκινοι και Μπλε έδωσαν μια ακόμα επική μάχη για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στον Άγιο Δομίνικο. Οι Κόκκινοι, που πέρα από το ότι αριθμούν έναν παίκτη λιγότερο, στερούνται προσωρινά και των υπηρεσιών της Μαίης λόγω ασθένειας, ηττήθηκαν για ακόμη μια φορά.

Λόγω του αριθμητικού τους μειονεκτήματος οι Κόκκινοι δεν πήγαν σε αγώνισμα ατομικής ασυλίας, επομένως και οι τρεις άνδρες τους είναι εν δυνάμει υποψήφιοι σε περίπτωση ήττας και στην δεύτερη ασυλία.

Στο Συμβούλιο του Νησιού στο ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ δεν υπήρξε κάποια έκπληξη. Η κάλπη έβγαλε υποψήφιο τον Σπύρο Μαρτίκα, γεγονός για το οποίο ο ίδιος ο φαρμακοποιός, φάνηκε να είναι ετοιμότερος από την Βρισηίδα

Από την άλλη, Σπύρος Μαρτίκας και η Βρισηίδα Ανδριώτου έχουν καταστήσει σαφές με κάθε τρόπο ότι οι δυό τους είναι πολύ κοντά και η επαφή του θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά το Survivor. Αυτή τη φορά κόντρα σε όλους όσους του κατηγορούν ότι το κάνουν για τη δημοφιλία τους, οι δύο τους έδωσαν ένα καυτό φιλί μέσα στη θάλασσα λίγο μετά την νίκη των Μπλε στο αγώνισμα επικοινωνίας.

Το ζευγάρι ωστόσο που έχει μπει και σε σοβαρές συζητήσεις για γάμο και παιδιά, έκανε το επόμενο βήμα και εξασφάλισε ένα φοινικόφυλλο για να στεγάσει τον έρωτά του. Για την ακρίβεια η Βρισηίδα κέρδισε στη δημοπρασία για την καλύβα του προσφάτως αποχωρήσαντα Τάκη Καραγκούνια,  και πλέον θα μπορεί εκεί να περνά το χρόνο της με τον αγαπημένο της φαρμακοποιό.

Ο Σπύρος πάντως παραλίγο να κάψει όλες τις καλύβες της παραλίας στην προσπάθειά του να τηγανίσει ψάρια!