Με ποσοστό 13% στο σύνολο του κοινού και 12,4% στο δυνα-μικό κοινό 18-54, το Mega διατήρησε και τον Μάιο την πρώτη Θέση στους πίνακες τηλεθέασης, αφήνοντας και πάλι πίσω του τον ανταγωνισμό. Επιπλέον, το Μεγάλο Κανάλι ήταν ο νικητής και της prime time ζώνης, όπου κατέγραψε μέσο όρο 17,9% στο σύνολο του κοινού. Η δυναμική του MEGA τη φετινή σεζόν καταδεικνύεται ακόμα περισσότερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι παρέμεινε στην κορυφή για ολόκληρο το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου στο δυναμικό κοινό 18-54, με ποσοστό 12,7%. Παράλληλα, κυριάρχησε και στην prime time ζώνη, σημειώνοντας ποσοστό 17,8% στο σύνολο του κοινού.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022 ο τηλεοπτικός σταθμός της Alter Εgο του Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκεται στην πρώτη Θέση στο σύνολο του κοινού, με μέσο όρο 13,5%. Την ίδια περίοδο και η prime time ζώνη χάρισε πρωτιές στο Μεγάλο Κανάλι. Στη ζώνη υψηλού ανταγωνισμού των καναλιών οι τηλεθεατές επέλεξαν τα προγράμματα του Mega, με το σχετικό ποσοστό να ανέρχεται στο 18,2% στο σύνολο του κοινού, με διαφορά σχεδόν 4 μονάδων από το κανάλι που ακολούθησε. Πρωτιά σημείωσε και στο δυναμικό κοινό 18-54, με ποσοστό 14,6%.

Καραμπόλες στον ΣΚΑΪ

Οι διεργασίες ατην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έχουν και τις επιπτώσεις τους στο ραδιόφωνο, καθώς η επικείμενη αποχώρηση της Μαρίας Αναστασοπούλου δημιουργεί κενά που πρέπει να καλυφθούν. Ο πιο μεγάλος πονοκέφαλος για τον Βασίλη Χιώτη είναι η ζώνη 3-5 το απόγευμα, που με επιτυχία καλύπτουν «Τα παιδιά της Αλλαγής» δηλαδή οι Αναστασοπούλου – Κολοκυθάς.

Μια σκέψη που υπάρχει είναι να μεταφερθεί στη ζώνη αυτή η Κατερίνα Δράκου, χωρίς τον Γιάννη Κολοκυθά. Τη δική της ζώνη, που ακολουθεί (5-7) μπορούσε να καλύψει ακόμα και ο Βασίλης Κουφόπουλος, ο οποίος λέγεται ότι θα συζητούσε την πιθανότητα να μεταφερθεί νωρίτερα την πολύ βραδινή ζώνη όπου έχει χρόνια τώρα επικοινωνία με τους ακροατές.