Η ανατρεπτική ιστορία του «Στα σύρματα» ακολουθεί το ταξίδι του Σπύρου Καταραχιά (Θανάσης Τσαλταμπάσης) ο οποίος ύστερα από μια οικονομική απάτη καταδικάζεται σε πέντε χρόνια φυλάκισης και οδηγείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα.

Μέσα στη φυλακή της σειράς της ΕΡΤ1 γνωρίζει τον Ιούλιο Ράλλη (Ιβάν Σβιτάιλο), ένα βαρυποινίτη με σκοτεινό παρελθόν, και μεταξύ τους αναπτύσσεται μια… ιδιάζουσα σχέση.

Ο Σπύρος σύμφωνα με το 7Μέρες TV, ιδιαίτερα καλλιεργημένος, μαθαίνει στον Ιούλιο τις τέχνες, από κλασικούς συγγραφείς μέχρι θέατρο και ποίηση, ενώ ο Ιούλιος αναλαμβάνει την προστασία του Σπύρου και τον μυεί στα μυστικά του δικού του «επαγγέλματος». Στο μεταξύ, η Άννα Ρούσου (Βίκυ Παπαδοπούλου), μια μυστηριώδης κοινωνική λειτουργός, εμφανίζεται για να ταράξει και άλλο τα ήδη ταραγμένα νερά των φυλακών, εγκαινιάζοντας ένα πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού που ονομάζεται «Στα σύρματα» και αναφέρεται στα σύρματα των τηλεφώνων.

‘Ετσι, ζητά από το διευθυντή να της παραχωρήσει κάποιους κρατούμενους, ώστε να τους εκπαιδεύσει και να τους μετατρέψει σε καταδεκτικούς τηλεφωνητές, στους οποίους ο έξω κόσμος θα βγάζει τα εσώψυχά του και θα ξεσπά το συσσωρευμένο θυμό του. Φίλοι και εχθροί, από τον εκκεντρικό διευθυντή των φυλακών Φωκίωνα Πάρλα (Πάνος Σταθακόπουλος) και τον αρχιφύλακα Ζιζί (Αλέξανδρος Ζουριδάκης) μέχρι τις φατρίες των Ρεμπετών, των Ρώσων, αλλά και τον κρατούμενο καθηγητή Καλών Τεχνών (Λάκης Γαβαλάς), γίνονται σιγά σιγά κομμάτια ενός δύσκολου και ιδιαίτερου παζλ. Και παράλληλα, όλα όσα συμβαίνουν εκτός φυλακής, με τον πνευματικό του Ιουλίου, πατέρα Νικόλαο (Τάσος Παλαντζίδης) , το χασάπη πατέρα του Σπύρου, τον Στέλιο (Βασίλης Χαλακατεβάκης), το μεγαλοεπιχειρηματία και διαπλεκόμενα Κίμωνα Βασιλείου (Γιώργος Χρανιώτης) και τη σύντροφό του, Βανέσα Ιωάννου (Ντορέττα Παπαδημητρίου), συνθέτουν ένα αστείο γαϊτανάκι γύρω από το οποίο μπερδεύονται οι ήρωες της ιστορίας μας. ‘Ερωτες, ξεκαρδιστικές ποινές, αγγαρείες, ένα κοινωνικό πείραμα στις τηλεφωνικές γραμμές και μια μεγάλη απόδραση που είναι στα σκαριά μπλέκουν σε αυτή την άκρως ανατρεπτική κωμωδία, που έρχεται σε σενάριο Νίκου Δημάκη και Χάρη Μαζαράκη, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

 

Στα σύρματα: Τι είπε η Ντορέττα Παπαδημητρίου στην εκπομπή Πρωΐαν σε είδον

Όλες οι ειδήσεις

Σασμός: Ο Λευτέρης απειλεί τον Ευθύμη για το φόνο Ξαξίρη-Τρέμει ότι θα αποκαλυφθεί ο Βαγγέλης

Τι ισχύει με τον Χουάνγκ και την πώλησή του

Survivor: Ο Βασάλος ανακοινώνει ότι είναι χωρισμένος-Με ποιες πήγε στη… ζούγκλα-Πολλά μάτια, όρεξη μηδέν!