«ΘΥΜΑ» των γενικότερων ανακατατάξεων στις οποίες προχωράει ήδη η διοίκηση της ΕΡΤ στον ενημερωτικό τομέα. ενόψει της προσπάθειας να ενισχυθεί η επιρροή της κρατικής τηλεόρασης με φόντο τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, φαίνεται πως είναι η Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Με δεδομένα τα απογοητευτικά νούμερα τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου. αλλά και τους γενικότερους προβληματισμούς για την πορεία της ενημέρωσης τη φετινή σεζόν (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) το δίδυμο Ζούλα – Γαμπρίτσου έχει ξεκινήσει ήδη τις διορθωτικές κινήσεις, σε μια προσπάθεια να δοθεί ισχυρότερο στίγμα από το προσεχές φθινόπωρο.

Πρόκειται άλλωστε για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα και το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο εσχάτως ασκεί ένα είδος υψηλής εποπτείας στο Ραδιομέγαρο, μετά και τις ατυχείς επιλογές της διοίκησης. Ως εκ τούτου, και υπό αυτές τις συνθήκες το πρόσωπο που θα βρεθεί στο τιμόνι της παρουσίασηςτου κεντρικού δελτίου συνιστά κλειδί στο εγχείρημα της Βελτίωσηςτων επιδόσεων της κρατικής τηλεόρασης στην ενημέρωση, με τις φωνές που μιλούν για αλλαγή σκυτάλης να γίνονται όλο και πιο ισχυρές.

Ενα από τα πρόσωπα που ακούγονται για την αντικατάσταση της Αντριάνας Παρασκευοπούλου είναι αυτό της Χριστίνας Βίδου, συμπαρουσιάστριας του Κώστα Παπαχλιμίντζου στην εκπομπή «Συνδέσεις» (το όνομά της ακούγεται και για την πολύ πρωινή ζώνη, όμως υπάρχουν φωνές που ζητούν να μη χωριστεί το επιτυχημένο δίδυμο). η οποία είναι ένας από τους λόγους για να χαμογελούν στην Αγία Παρασκευή τη φετινή, δύσκολη χρονιά.

Οπως και να έχει και ανεξαρτήτως των τελικών επιλογών σε επίπεδο προσώπων. κεντρικός άξονας των προσπαθειών είναι η αποκατάσταση του παραδοσιακού κύρους της ΕΡΤ στο κομμάτι της ενημέρωσης και ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία. Οδηγός γισ τις επόμενες ενέργειες στο κομμάτι είτε του στελεχιακού δυναμικού είτε της λογικής που θα προκριθεί στην ΕΡΤ είναι η περίπτωση της εκπομπής του Γιώργου Κουβαρά, ο οποίος κατά κοινή ομολογία ήρθε να γεμίσει ένα σημαντικό κενό, που έστω και καθυστερημένα έγινε αντιληπτό ότι έπρεπε να καλυφθεί.