Μάλλον το Open πηγαίνει για σημαντικές προσλήψεις! Και μάλιστα υψηλόβαθμων στελεχών άρα και υψηλόμισθων προσώπων! Όπως φαίνεται η παραίτηση Ιωάννη Φιλιππάκη από το ΔΣ της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ αναγκάζει τον  Ιβάν Σαββίδη σε αναζήτηση προσώπων. Και μάλιστα ατόμων που χαίρουν μίας κάποιας αναγνώρισης από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας η οποία βέβαια δεν έχει  δημοσιεύσει ισολογισμό για το έτος 2020. Επιπλέον υπάρχουν και κάποιες ακόμα λεπτομέρειες που ίσως κάνουν τη σημαντική διαφορά. Η τοποθέτηση του Γιάννη Λάτσιου, προ μηνών, στη θέση του προέδρου του ΔΣ δεν έχει δημοσιευτεί στο ΓΕΜΗ, ενώ οι επιλογές της νέας διευθύντριας Προγράμματος, Χρύσας Μασούρου, που εργάστηκε στην ΕΡΤ στο παρελθόν, προς το παρόν προέρχονται από την κρατική τηλεόραση, όπως συνέβη με την Ελένη Θώδου και τη Μάριον Μιχελιδάκη.

Στο μεταξύ ο τηλεοπτικός σταθμός Οpen ήταν το μόνο ελληνικό κανάλι που, και χθες Σάββατο, μετέδωσε σε 24ωρη βάση τις δραματικές εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Με ανταποκρίσεις του Χρήστου Νικολαϊδη από το Κίεβο, ο οποίος είναι ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος που βρίσκεται στην ουκρανική πρωτεύουσα και του Σωτήρη Δανέζη από τη Μαριούπολη.

Διαρκείς ήταν και οι παρεμβάσεις του Θανάση Αυγερινού από το Ροστόφ, του Μιχάλη Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον, του Παντελή Βαλασσόπουλου από το Βερολίνο, της Μαρίας Αρώνη από τις Βρυξέλλες, της Μαρίας Ζαχαράκη από την Κωνσταντινούπολη.

Οι τηλεθεατές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνεχή ροή ενημέρωσης, ανεβάζοντας το ποσοστό του Open στο 11,2%.