Πυκνώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι φήμες που θέλουν τον στενό συνεργάτη του Ιβάν Σαββίδη, Αρτούρ Νταβιντιάν, να συζητά, και μάλιστα σε διάφορα επίπεδα, την πώληση του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, ήδη έχει υπάρξει σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον, ωστόσο το deal δεν έχει κλείσει ακόμη εξαιτίας των υπέρογκων απαιτήσεων που προβάλλει η πλευρά της σημερινής ιδιοκτησίας.

Όπως κυκλοφορεί στην πιάτσα, ο Ιβάν ζητά περίπου 80 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει εξ ολοκλήρου από το κανάλι. Για τις προθέσεις του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ έχουν ενημερωθεί τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και η Κουμουνδούρου, που είναι αλήθεια ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να χάσει έναν τόσο σημαντικό σύμμαχο. Στα των διαπραγματεύσεων, τώρα, εσχάτως κυκλοφόρησε μια πληροφορία που ήθελε τον Ιβάν Σαββίδη να βρίσκεται (μεταξύ των άλλων) σε προχωρημένες συζητήσεις με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μυτιληναίο, δια-πραγματευόμενος μαζί του ακόμα και τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Η σχετική πληροφορία όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από την πάγια απόφαση του Μυτιληναίου να μην ασχολείται επιχειρηματικά με τα medίa. Σε αντίθεση με τον πανίσχυρο επιχειρηματία, εσχάτως κινητικότητα. και δη έντονη, στον χώρο των Μέσων αναπτύσσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο οποίος μετά τη «Ναυτεμπορική», δείχνει διάθεσή να επεκτείνει και σε άλλα πεδίο του χώρου τη δραστηριότητά του. Στο πλαίσιο αυτό, προετοιμάζει το ιντερνετικό Νtν ενώ σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει στην εξαγορά ακόμα ενός ενημερωτικού porfal. Επίσης, πληροφορίες τον θέλουν να έχει αναθερμάνει τις συζητήσεις του και με τον Ιβάν Σαββίδη, αναζητώντας φόρμουλα συνεργασίας με το Open. Τέλος, εκτός από τις εφημερίδες και τα κανάλια, ο «Τίγρης βρίσκεται και στην αναζήτηση ραδιοφωνικής συχνότητας.

Για όλα αυτά, ρόλο και λόγο έχει ο πολύπειρος Λάμπης Ταγματάρχης. που εσχάτως ανέλαβε θέση στον Όμιλο Μελισσανίδη.