Το Masterchef επέστρεψε στις οθόνες μας απέναντι στο Survivor! Ο διαγωνισμός μαγειρικής είναι άκρως ανανεωμένος και με πολλές αλλαγές εκτός από τους κριτές αφού ως γνωστόν ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει!

Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Σωτήρης Κοντιζάς έδωσαν το… σύνθημα και η μαγειρική «μάχη» για το μεγάλο έπαθλο ξεκίνησε μέσα από τη συχνότητα του Star.

Οι τρεις chefs καλωσόρισαν τους παίκτες, ανακοίνωσαν τα φετινά έπαθλα και οι επίδοξοι masterchefs πήραν τη θέση τους στην κουζίνα.

«Καλώς ήρθατε! Είσαστε εδώ για να διεκδικήσετε την είσοδό σας στον μεγαλύτερο μαγειρικό διαγωνισμό της Ελλάδας. Φέτος θα δοθούν τα μεγαλύτερα έπαθλα που έχουν δοθεί ποτέ στην ιστορία του MasterChef. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει 100.000 ευρώ, 70.000 ευρώ σε μετρητά και 30.000 ευρώ σε εξοπλισμό κουζίνας για να ανοίξετε το δικό σας μαγαζί. Για τον δεύτερο έχουμε 30.000 ευρώ μετρητά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχουμε κι άλλα. Πάνω από 30.000 ευρώ θα δοθούν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού» είπε αρχικά ο Πάνος Ιωαννίδης με τον Σωτήρη Κοντιζά να προσθέτει:

«Αυξημένα τα έπαθλα, αυξημένος και ο βαθμός δυσκολίας. Κοιταχτείτε καλά. Από εσάς που είστε εδώ σήμερα, μόνο οι μισοί θα περάσουν στον διαγωνισμό».

Τέλος ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είπε ότι ο διαγωνισμός αλλάζει κι οι παίκτες θα μαγειρέψουν ένας εναντίον ενός. 24 ζευγάρια δηλαδή, θα διαγωνιστούν για μια θέση στον εξώστη.

Κατάφερε όμως το ριάλιτι επιβίωσης να αντισταθεί απέναντι στους ισχυρούς αντιπάλους;

Στην κορυφή της τηλεθέασης βρέθηκε το MasterChef με 21,1% στο δυναμικό κοινό. Ακολούθησε η «Μάγισσα» με 15,5%, ο «Σασμός» με 13,5%, η «Γη της Ελιάς» με 13% και το Survivor με 12,8%. Το «Ναυάγιο» συγκέντρωσε 11,6%, οι «Παγιδευμένοι» 11%, η «Παραλία» 6,7% και το «Κάνε ότι κοιμάσαι» 3,8%.

Στο γενικό σύνολο, πρώτη θέση κατέκτησε η «Γη της Ελιάς» με 18,6%, ακολούθησε το «Ναυάγιο» με 16%, ο «Σασμός» με 15,8%, το Survivor με 15,4%, η «Μάγισσα» με 14,3%, το MasterChef με 13,9%, οι «Παγιδευμένοι» με 11,5%, η «Παραλία» με 6,8% και τέλος το «Κάνε ότι κοιμάσαι» με 2,9%.

 

Survivor VS Masterchef: Αυτός είναι ο νικητής!