Σε ένα απαιτητικό Τεστ Δημιουργικότητας κλήθηκαν να διαγωνιστούν οι παίκτες του MasterChef κι αυτοί με τις χειρότερες προσπάθειες βγήκαν υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Συγκεκριμένα νικητής της δοκιμασίας ήταν ο Μάριος Λιόλιος, ο οποίος κατοχύρωσε και τα πλεονεκτήματα για την επόμενη Ομαδική Δοκιμασία. Από την άλλη η Ελπίδα προκάλεσε σε μαγειρική μονομαχία τον Βασίλη Μπόλλο και κατάφερε να του αποσπάσει την κάρτα ασυλίας.

Στον τάκο βρέθηκαν στο ριάλιτι μαγειρικής MasterChef του Star ο Γιώργος, η Βασιλική και ο Δημήτρης ο Μπόμπαινας αντικαταστάτης της Καλλιόπης μετά από την επιλογή της Ελπίδας να τη σώσει με την κάρτα ασυλίας της.

Στην πορεία ακολούθησε η δοκιμασία αποχώρησης με τους τρεις παίκτες να πρέπει να αντιγράψουν όσο καλύτερα μπορούν το πρωτότυπο πιάτο, ούτως ώστε να φτάσουν ακόμα ένα βήμα πιο πέρα στο μαγειρικό διαγωνισμό και να πείσουν τρεις chef κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

MasterChef: Ποιος είχε σοβαρό λάθος;

Οι τρεις παίκτες έβαλαν τα δυνατά τους σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πιάτο αντιγραφής με δύσκολες τεχνικές και σύμφωνα με τους κριτές, το πιάτο ενός παίκτη είχε ένα σοβαρό λάθος.

Σε μία διαδικασία, που απαιτούσε προσήλωση και συγκέντρωση, ο παίκτης που ξέφυγε στο ψήσιμο και δεν πέτυχε την ολοκλήρωση του πιάτου του, ήταν ο Γιώργος. Μάλιστα η Βασιλική συγκινήθηκε γιατί ο Γιώργος ήταν από τους πιο αγαπητούς παίκτες στο σπίτι του MasterChef κι όλοι είχαν να πούνε έναν καλό λόγο για τον ίδιο.

«Εγώ προσωπικά περίμενα να φάω κάτι καλύτερο με βάση αυτό που έβλεπα. Αν και το πιάτο της Βασιλικής είχε κάτι που έλειπε, το δικό σου γλυκάδι δεν μπορέσαμε να το ολοκληρώσουμε. Είναι βασικό υλικό. Ήταν σαν παραψημένο συκώτι» είπε στον παίκτη ο Σωτήρης Κοντιζάς.