Μετά την τελευταία ομαδική δοκιμασία του MasterChef 2022, που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, έφτασε η ώρα για την κριτική από τους σεφ και κριτές, τη βαθμολογία και την ανακοίνωση του μεγάλου νικητή.

Αφοί οι παίκτες σχολίασαν την αρχηγία τόσο της Καλλιόπης όσο και της Ελπίδας, άρχισαν τις βαθμολογίες, με τις δύο ομάδες να έχουν μικρή διαφορά στη βαθμολογία. Στην αξιολόγηση της πρώτης φάσης της δοκιμασίας βρέθηκε μπροστά η μπλε ομάδα με 79 βαθμούς και με 74 η κόκκινη.

Τα σχόλια των κριτών ήταν καλύτερα για τους «Μπλε» και για τη δεύτερη ημέρα, τη δεύτερη φάση της δοκιμασίας, με την Καλλιόπη, τον Γιάννο και τον Παναγιώτη να προηγούνται με τρεις πόντους από την ομάδα της Ελπίδας, του Νικήτα και του Χριστόφορου και να κερδίζουν την τελευταία ομαδική δοκιμασία.

Η Καλλιόπη δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κέρδισαν στο παιχνίδι του Star , ενώ Χριστόφορος και Νικήτας μίλησαν για λάθη της αρχηγού τους, της Ελπίδας.

Masterchef: Ποιος μπήκε στην τελική τετράδα;

«Ένας από τους τρεις σας απόψε θα είναι στην τελική τετράδα», ανακοίνωσε στη συνέχεια ο Πάνος Ιωαννίδης.

Ιδιαίτερα συγκινημένη η Καλλιόπη, δήλωσε ότι με αυτή της τη νίκη απάντησε στους επικριτές της που έλεγαν υποτιμητικά ότι έμαθε να μαγειρεύει στην ταβέρνα.

Η κόκκινη ομάδα κέρδισε στην τελευταία ομαδική δοκιμασία κι έτσι βρέθηκε να διεκδικεί μια θέση στην τετράδα του MasteChef 2022.

Καλλιόπη, Γιάννος και Παναγιώτης βαθμολογήθηκαν από τους τρεις σεφ και κριτές και τον guest chef, Βασίλη Μουρατίδη.

Τη χαμηλότερη βαθμολογία είχε ο Γιάννος κι έτσι βγήκε από τη διαδικασία, με τον Πάνο και την Καλλιόπη να αναμετρούνται για την τετράδα. Ο Σωτήρης Κοντιζάς της έδωσε 7 στα 10, λέγοντας πολύ καλά σχόλια για το πιάτο της, αφού ο καφές που είχε βάλει είχε… ξεφύγει λίγο. 7 στα 10 της έδωσε κι ο Πάνος Ιωαννίδης, αλλά κι ο Βασίλης Μουρατίδης. «Σου δίνω συγχαρητήρια γιατί το πιάτο ήταν σχεδόν ίδιο με το δικό μου», σχολίασε ο guest chef. 7 στα 10 ήταν και η βαθμολογία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, με την Πόπη να περνάει στην τελική τετράδα.

Η διαγωνιζόμενη από τη Νάξο δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Είναι μεγάλη ανακούφιση ότι ξέρεις ότι εσύ είσαι στους τέσσερις κι άσε τους άλλους να τρέχουν πίσω σου για να έρθουν να σε φτάσουν στους τέσσερις», δήλωσε η παίκτρια.
Οι συμπαίκτες της χάρηκαν με τη νίκη της αυτή, με τους κριτές να της δίνουν συγχαρητήρια. Έπειτα σχολίασαν ότι έχει τη μεγαλύτερη εξέλιξη στον διαγωνισμό, χαρακτηρίζοντάς τη… εξελιξάρα!

Συγκινημένη η Καλλιόπη αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στο MasterChef, στέλνοντας το δικό της μήνυμα σε όσους παλεύουν στη ζωή τους. «Δε θα μας πάει κανένας πιο ψηλά, μόνο ο εαυτός μας!», δήλωσε κλείνοντας.