Οι εξελίξεις στο χτεσινό επεισόδιο του MasterChef 6 στο Star είχαν τρομερό ενδιαφέρον! Στο μεταξύ, όπως είδαμε ούτε και χτες ήταν στην εκπομπή ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος εξαιτίας του προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρεί.

Οι δυο κριτές συνάντησαν Μπλε και Κόκκινη ομάδα για την διαδικασία αξιολόγησης. Όπως είδαμε η στρατηγική του Γρηγόρη δεν του β γήκε! Και για να γίνουμε σαφέστεροι, η επιλογή της Φανής ως αντίπαλο… δέος απλά δεν του έκατσε αφού η ομάδα του έχασε!

Ο παίκτης του Masterchef από την αρχή που επέλεξε ως αρχηγό της Μπλε ομάδας την Φανή, δεν φάνηκε πως το έκανε για μαγειρικούς λόγους!  Μάλιστα δεν έλεγε καν το όνομά της αλλά το «κορίτσι με το καρό πουκάμισο».

Ο Γρηγόρης δε διστάζει να δείξει τον πραγματικό του εαυτό λίγο αργότερα. «Τα παιδιά ξέρουν ότι δεν δίνω σημασία, είμαι πιο ελεύθερος. Εκείνη τη στιγμή, με κοίταξε κι είπα αυτήν. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος. Δεν τη θεωρώ τίποτα. Η κοπέλα με το καρό πουκάμισο που είδα χθες και την επέλεξα χθες για αρχηγό, είναι σαν αυτούς που βλέπεις στο φανάρι. Κάθεστε δίπλα δίπλα και λες τι φάτσα είναι αυτή; Γιατί με κοιτάει;»

Από την ομάδα των κόκκινων οι τέσσερις παίκτες που διεκδίκησαν με τα πιάτα τους την ατομική ασυλία ήταν ο Γιάννος, η Καλλιόπη η Αναστασία και ο Παναγιώτης.

Αρχικά, οι τέσσερις διαγωνιζόμενοι υποβλήθηκαν στη δοκιμασία της τυφλής γευσιγνωσίας. Αφότου τους αποκαλύφθηκαν τα υλικά αλλά και το πιάτο (σολομός με σταμναγκάθι) οι κριτές τους ανακοίνωσαν ότι κατά τη δεύτερη φάση θα κληθούν να το δημιουργήσουν από το μηδέν και χωρίς συνταγή.

Όλοι είχαν αστοχίες ειδικά όσον αφορά τον σολομό και την σωστή τοποθέτησή του στο πιάτο. Οι κριτές αφότου έλυσαν όλες τις απορίες ανακοίνωσαν πως αυτός που κερδίζει τη δεύτερη ασυλία είναι ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος. Ο παίκτης ψηφίζει, αλλά δεν μπορεί να ψηφιστεί.