Το δυνατό χαρτί του STAR (φέτος δεν θα το λέγαμε και πολύ δυνατό, αλλά οκ), το Masterchef ρίχνει αυλαία σήμερα, με τον τελικό και τους δυο finalist να κονταροχτυπιούνται, για το ποιος θα στεφθεί νικητής. Από την μια έχουμε την Καλλιοπή Μπεζαντέ και από την άλλη τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο, που θα βάλουν τα δυνατά τους για να κερδίσουν την «κούπα».

Την Καλλιόπη την πρωτοσυναντήσαμε πέρσι στα bootcamp του MasterChef, όπου έχασε το εισιτήριο για το σπίτι την τελευταία στιγμή από τον Παναγιώτης Τζαμαλή, λέτε και σήμερα να χάσει πάλι από Παναγιώτη και να επαναληφθεί η ιστορία? Το βράδυ θα μάθουμε. Η Ποπάρα όπως συνήθιζαν να την λένε οι συμπαίκτες της ήταν η ήρεμη δύναμη του φετινού διαγωνισμού και όπως ειπώθηκε ουκ ολίγες φορές από τους κριτές ήταν η παίκτρια με την μεγαλύτερη εξέλιξη.

Εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε, ότι το περσινό κόψιμο μόνο καλό της έκανε και τελικά όλα για κάποιο λόγο γίνονται (το έχει πει και πολύ πετυχημένα και ο Νίκος Οικονομόπουλος … άσχετο αλλά ταίριαζε). Η Πόπη σε πολλούς στο twitter θύμισε κάτι από Μαργαρίτα, μιας και ήταν και οι δύο ήσυχες, καλές μαγείρισσες και δεν δημιουργούσαν ίντριγκες στο παιχνίδι αλλά απασχολούσαν μόνο για τις μαγειρικές τους ικανότητες! Ο Παναγιώτης από την άλλη, μόλις εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες κάτι μας θύμισε … την απορία ήρθε και μας την έλυσε ο Θείος Λεωνίδας ο οποίος τόνισε την ομοιότητά του στον Άκη Πετρετζίκη (τον πρώτο MasterChef, όταν ήταν ακόμη στο MEGA). Λέτε και εδώ η ιστορία να επαναληφθεί και πέρα από την ομοιότητα του στον Άκη να του μοιάζει και λίγο στις μαγειρικές του ικανότητες? Άλλο που δεν θα ήθελε ο Πανούλης, να έχει την τύχη, τις μαγειρικές ικανότητες και την πορεία του Πετρετζίκη! Και πάλι το βράδυ θα μάθουμε.

Ο Πανούλης ήταν επίσης μια ήρεμη δύναμη του παιχνιδιού, που όμως όταν ένοιωθε ότι κάτι τον ενοχλεί το έλεγε, χωρίς όμως να γίνεται προκλητικός και εριστικός. Τον βλέπουμε να φορτσάρει μετά την δεκάδα, όπου ξεμπλοκάρει μαγειρικά και βάζει πλώρη μόνο για τελικό και μη σας πω και νικητής. Στο χθεσινό πρώτο μέρος του τελικού είδαμε τους συγγενείς των δύο παικτών, που ήρθαν να τους δώσουν δύναμη και κουράγιο για να μαγειρέψουν. Σήμερα το βράδυ θα δούμε το δεύτερο μέρος του τελικού, όπου οι παίχτες θα κληθούν να αντιγράψουν ένα πιάτο μεγάλων απαιτήσεων υπό τα βλέμματα των πρώην συμπαιχτών τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι απόψε τα φώτα θα σβήσουν στα στούντιο του MasterChef και ένας θα αποχωρήσει με το χρηματικό έπαθλο των 50000 και με τον τίτλο του νέου Έλληνα MasterChef!

Ποιος θα κερδίσει? Πάνος ή Καλλιόπη?

Ψηφίστε λοιπόν εδώ!
Καλλιόπη
Πάνος