Οι έξι παίκτες του MasterChef που έμειναν μετά και την αποχώρηση του Νίκου Παπαϊωάννου,  θα διαγωνιστούν στην τελευταία τους ομαδική δοκιμασία για τον φετινό κύκλο του διαγωνισμού μαγειρικής, κάνοντας ένα ταξίδι με το θρυλικό τρένο του Oriant Express στον Μπράλο.

Η δοκιμασία θα διεξαχθεί κάτω από συνθήκες που θα δυσκολέψουν τους παίκτες. Οι δυο ομάδες καλούνται να ετοιμάσουν ένα μενού τεσσάρων πιάτων, αποτελούμενο από μια σούπα consommé, ένα ορεκτικό πιάτο, ένα κυρίως πιάτο με θαλασσινά και ένα κυρίως πιάτο με κρέας, έχοντας κάθε ομάδα διαφορετικά βασικά υλικά στη διάθεσή της.

Η Καλλιόπη Μπεζαντέ, που ήταν η νικήτρια της δοκιμασίας του Tεστ Δημιουργικότητας του διαγωνισμού μαγειρικής του Star, είναι εκείνη που καλείται να διαχειριστεί τα πλεονεκτήματα της τελευταίας ομαδικής δοκιμασίας. Πώς θα διαμορφωθούν οι νέες ομάδες και πώς θα επηρεάσουν οι αποφάσεις της, τις εξελίξεις στο διαγωνισμό; Ποιοι θα είναι αυτοί, που θα κλείσουν με αρχηγία τον κύκλο των Ομαδικών Δοκιμασιών στο MasterChef 2022;

Στο trailer για το αποψινό επεισόδιο, οι παίκτες θα βάλουν τα δυνατά τους, αλλά δεν θα λείψουν οι εντάσεις, με την Καλλιόπη εμφανώς δυσαρεστημένη να λέει: «Με θεωρούν τόσο χαζή, ώστε να με βγάζουν ψεύτρα;».

Οσο για το αποτέλεσμα των πιάτων που θα δοκιμάσουν οι κριτές, φαίνεται πως δεν τους ικανοποιήσει, μια και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος σχολιάζει: «Φαντάζει μία επανάληψη και μία πολύ ασφαλής επιλογή», ενώ ο Πάνος Ιωαννίδης ακούγεται να λέει: «Εχει χαθεί ξεκάθαρα η ισορροπία».