Ο Χριστόφορος, ο Νίκος ο Ιταλός και ο Νικήτας διαγωνίστηκαν για την παραμονή τους στο MasterChef.

Οι τρεις δεν τα πήγαν τόσο καλά στο Τέστ Δημιουργικότητας με αποτέλεσμα να βγουν υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Ο δρόμος για την είσοδό τους στους έξι καλύτερους του MasterChef του Star μόνο εύκολος δεν ήταν, καθώς  κλήθηκαν να αντιγράψουν το πιάτο του καλεσμένου chef Jean-Charles Metayer.
Ο Νικήτας συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και επέστρεψε ασφαλής στο σπίτι. Ανάμεσα στον Χριστόφορο και τον Νίκο τον Ιταλό τη χειρότερη προσπάθεια είχε ο Νίκος, ο οποίος παρουσίασε ωμό ψάρι στους κριτές και το «πλήρωσε».

Ο Χριστόφορος λοιπόν είναι ο τελευταίος παίκτης που συμπληρώνει τη 6αδα, ενώ για τον Νίκο αυτήν ήταν η τελευταία φορά που μαγειρεύει στις κουζίνες του MasterChef.

«Πέρασα πολύ όμορφα. Φοβερό το ταξίδι. Ήθελα πολύ να παραμείνω. Έπρεπε να είχα προσέξει αυτό το tip του chef. Πιστεύω πως αν είχα ψημένο ψάρι μπορεί και να περνούσα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έφτασα μέχρι εδώ. Δεν το περίμενα. Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Έχω πάρει πάρα πολλά. Πιστεύω έχω γίνει καλύτερος».

Ο Νίκος ζει με την οικογένειά του στην Ιταλία και τώρα που αποχώρησε δε βλέπει την ώρα να ανταμώσει ξανά με τη γυναίκα του και τις κορούλες του, οι οποίες όλο αυτό το διάστημα ήταν μακριά του.

«Σίγουρα έχουμε περάσει πάρα πολύ δύσκολες φάσεις. Στην αρχή όταν πήγα στο Μιλάνο που δεν μιλούσα τη γλώσσα, δεν έβρισκα δουλειά. Αναγκάστηκα να πηγαίνω σε δουλειές που δε χρειαζόταν να μιλάς μέχρι να βρω κάτι. Παντρεύτηκα πάρα πολύ γρήγορα τη γυναίκα μου. Έμεινε έγκυος πάρα πολύ γρήγορα. Αναγκάστηκα να δώσω βιογραφικά σε όλα τα ελληνικά εστιατόρια στο Μιλάνο. Στην αρχή δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Έμεινα στη σκιά της γυναίκας μου για πάρα πολύ καιρό. Δεν καταλάβαινα τι λέγανε. Εντάξει δυσκολεύτηκα, αλλά κάθε εμπόδιο στη ζωή για καλό είναι. Με έκανε πιο δυνατό, με έκανε μπαμπά, χάρηκα πάρα πολύ που έχω κάνει μέχρι στιγμής όλα αυτά», δήλωσε στις κάμερες, περιγράφοντας την περίοδο προσαρμογής του στο Μιλάνο.