Στο χτεσινό MasterChef του Star κυρίαρχο ρόλο είχε η κονσέρβα. Ο Μάριος που ήταν και νικητής του Mystery Box θα όριζε ποιος διαγωνιζόμενος θα έπαιρνε τρεις, ποιος πέντε και ποιος οκτώ κονσέρβες.

Για κάθε επιπλέον κονσέρβα που θα έβαζε στον πάγκο του ο εκάστοτε chef, θα του αφαιρούνταν πέντε λεπτά από τα συνολικά 60 που θα είχε στη διάθεσή του για να ετοιμάσει ένα πρωτότυπο πιάτο ενώ οι διαγωνιζόμενοι δεν είχαν πρόσβαση και στην αποθήκη τροφίμων.

Με το τέλος της δοκιμασίας οι κριτές κάλεσαν έναν έναν τους παίκτες και δοκίμαζαν τις προσπάθειές τους. Ο Στέφανος πήγε στους κριτές το πιάτο του όμως δεν έδειχνε πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή του.

Ο Κύπριος chef αξιοποιώντας τα υλικά που είχαν μέσα οι κονσέρβες έφτιαξε κεφτέδες με καραμελωμένο ανανά.

Μερικά στοιχεία που είχε βάλει στο πιάτο του δεν άρεσαν στους κριτές με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να δοκιμάζει ένα κρεμμύδι και να το φτύνει αμέσως στη χαρτοπετσέτα. Η προσπάθειά ήταν κακή και ο σεφ τον έβγαλε απευθείας υποψήφιο προς αποχώρηση.

«Θεωρώ πολύ άσχημο το γεγονός να βλέπεις καμένα σκόρδα και να τα βάζεις μέσα στο πιάτο. Έχεις κόψει λίγο κρεμμύδι, το οποίο είναι ωμό. Τέσσερις φέτες ωμό κρεμμύδι. Αυτό εδώ θα είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν τρώγεται. Εκ των προτέρων λέω ότι αυτό θα είναι η πρώτη περίπτωση προτεινόμενου για σήμερα».

MasterChef: Έξαλλος ο Κοντιζάς με το πιάτο του Γρηγόρη

Και ο Σωτήρης Κοντιζάς έγινε έξαλλος με πιάτο διαγωνιζόμενου και συγκεκριμένα με το γλυκό του Γρηγόρη αφού ο παίκτης ετοίμασε για γλυκό ένα κραμπλ με λάδι… τόνου!

Οι τρεις κριτές δοκίμασαν με περιέργεια το πιάτο του. Ο Σωτήρης Κοντιζάς όμως εκνευρίστηκε και είπε: «Εμένα δε μου κάνει Γρηγόρη! Πρέπει να χαλαρώσεις λίγο. Πρέπει να έχει ένα χαρακτήρα, να είναι δικό σου και να είναι νόστιμο».

Ο νεαρός σεφ είπε αμέσως μετά στην κάμερα του διαγωνισμού, πως από την κριτική κρατάει μόνο ό, τι τον ενδιαφέρει.

«Ποιος θα προσδιορίσει το λάθος σε εμένα; Ποιος θα με κρίνει; Δε με ενδιαφέρουν και πολλά εδώ που είμαι. Ακόμα ψάχνω με τον εαυτό μου. Μία λέω να μείνω, μία να φύγω. Δε με εκπροσωπεί η φάση καθόλου» είπε ο 26χρονος Γρηγόρης.