Μετά την πρώτη ομαδική δοκιμασία του MasterChef στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μπράλου και το θρυλικό βαγόνι-εστιατόριο του Orient Express, τη δεύτερη ημέρα, οι τρεις σεφ και κριτές Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχτηκαν την εξάδα διαγωνισμού μαγειρικής του Star  σε ένα διαφορετικό ειδυλλιακό σκηνικό, στην πανέμορφη Λίμνη Νευρόπολης.

Αυτή την φορά οι «Μπλε» και οι «Κόκκινοι» καλούνται να ετοιμάσουν τρία πιάτα υψηλής γαστρονομίας, με διαφορετικό υλικό να πρωταγωνιστεί στο καθένα. Η δοκιμασία, ωστόσο, δεν ήταν τόσο εύκολη, αφού οι δυο ομάδες πρέπει να αποδείξουν πόσο εύκολα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αντίξοες συνθήκες και να προσαρμόσουν τις ιδέες και τις τεχνικές τους χωρίς… ηλεκτρικό ρεύμα!

«Τι ζητάμε ταυτόχρονα; Τα πιάτα που θα φτιάξετε να είναι του επιπέδου που βρισκόμαστε, που βρίσκεστε… στους έξι του φετινού MasterChef», είπε στους παίκτες ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με τον Πάνο Ιωαννίδη να δίνει περαιτέρω οδηγίες.

Οι δύο ομάδες έπρεπε να φτιάξουν τρία κυρίως πιάτα. Στο κάθε πιάτο έπρεπε να υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων. Η πρώτη κατηγορία περιελάμβανε λαχανικά και ρίζες, η δεύτερη κατηγορία μανιτάρια και η τρίτη κυνήγι. Κάθε ομάδα θα έπρεπε να φτιάξει εννέα διαφορετικά πιάτα μέσα σε δύο ώρες.

Κλείνοντας, ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε ότι έρχεται μια μεγάλη ανατροπή, αφού με μια νέα δοκιμασία ένας από τους παίκτες της νικήτριας ομάδας θα περάσει απευθείας στην τελική τετράδα!