Τα πλεονεκτήματά του χρησιμοποίησε ο Μάριος λίγο πριν μια ακόμα ομαδική δοκιμασία του MasterChef. Ο παίκτης των «Κόκκινων» μπορούσε να αλλάξει τον αρχηγό των «Μπλε», όπως κι έκανε.

Ο ίδιος επέλεξε να πάρει τον Γιάννο Σδούγκα από την Μπλε ομάδα και να στείλει τον Τζόναθαν Χάρτνετ εκεί καθώς θεωρεί πως ο δεύτερος θέλει να τα έχει με όλους καλά και δεν το αντέχει. Φυσικά αλλαγή ήρθε και στην αρχηγία της Μπλε ομάδας, αφού ο Μάριος «καθαίρεσε» τον Δημήτρη Ταϊρίδη, που έχει προκαλέσει χαμό στο παιχνίδι, κι έβαλε στη θέση του την Βασιλική Δροσάτου.

Έτσι έβγαλε τον «Μπόμπαινα» από αρχηγό κι έβαλε στη θέση του τη Βασιλική. «Καλά θα πάει αυτό… εγώ θα είμαι αρχηγός της μπλε ομάδας», σχολίασε γελώντας η Βασιλική. «Ήθελα να σπάσει κι αυτή ένταση στους μπλε, ωστόσο δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει μαγειρικά…», σχολίασε ο Μάριος. «Λογικά τον Δημήτρη αυτό θα τον πέθανε. Ένιωθε ότι του έδινε τρομερό κύρος, δεν ξέρω είχε ένα περίεργο στιλ», συνέχισε στον σχολιασμό της η νέα αρχηγός των «Μπλε».

Ο Μάριος αποφάσισε πως θέλει να φέρει πίσω στην κόκκινη ομάδα τον Γιάννο και έδωσε στην μπλε ομάδα τον Τζόναθαν.

«Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με τον Τζόναθαν αλλά δε μου αρέσει αυτό το ‘’τα έχω καλά με όλους’’» είπε στην κάμερα του MasterChef ο Μάριος.

Ο Γιάννος με τη σειρά του είπε στην κάμερα του διαγωνισμού ότι ανατρίχιασε με τα καλά λόγια των «κόκκινων» για εκείνον και συγκινήθηκε.

«Νομίζουν ότι εγώ θα χάσω το ηθικό, ή ότι έχω τάσεις αρχηγού… Αν θα έλεγε “κι ο Ταϊριδής να έρθει να φορέσει την κόκκινη ποδιά”, πολύ απλά θα άφηνα την ποδίτσα την μπλε πάνω στο πάσο, θα έλεγα “ευχαριστώ πολύ σε όλους, χάρηκα για τη γνωριμία και για το MasterChef, αλλά εγώ κόκκινος δε γίνομαι”», είπε ο Δημήτρης αμέσως μετά την αλλαγή αρχηγών.
Οι συμπαίκτες του ήταν ικανοποιημένοι με αυτή την εξέλιξη, ιδίως μετά το σκηνικό που έκανε ο Δημήτρης στο σπίτι στην τελευταία δοκιμασία αποχώρησης.