Πρεμιέρα είχαμε για το MasterChef και ήθελα να το παρακολουθήσω δυο μέρες για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος. Το μόνο σταθερό πράγμα στο reality του STAR είναι οι τρεις κριτές Κοντιζάς- Ιωαννίδης-Κουτσόπουλος, που τώρα πέρα από την μαγειρική τους ενώνει και ότι έγιναν γονείς.

Με αλλαγές ξεκίνησε το show με κύρια ότι για πρώτη φορά, φέτος δεν θα έχουν bootcamp. Πλέον οι παίχτες θα μαγειρεύουν για να πάρουν είτε την άσπρη ποδιά που τους δίνει την απευθείας θέση στο σπίτι είτε τη μαύρη που θα πρέπει να μαγειρέψουν άλλη μια φορά για να αποδείξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες είτε που δε θα παίρνουν τίποτα και θα χαιρετίσουν με το μαντήλι! Έχω κάποιες ενστάσεις με αυτό που γίνεται φέτος. Το πονηρό μου μυαλό σκέφτηκε, μήπως δεν ήταν πολλές οι συμμετοχές και ότι ο κόσμος λίγο κουράστηκε οπότε τους βάζουμε κατευθείαν στο σπίτι να γίνει εκεί ένας σαματάς και να αρχίσει το πραγματικό reality? ‘Η μήπως σε όλους τους παίχτες φέτος τους έχουν κάνει τέτοιο σκάνινγκ για να μπαίνουν να μαγειρέψουν όλοι με κάποια ιστορία ζωής? Θα έπρεπε μάλλον να λέγεται MasterChef-διλήμματα ζωής! Εμένα μου άρεσε που σε προηγούμενους κύκλους βλέπαμε όλους τους wannabe μάγειρες μπροστά στους κριτές ανεξάρτητου αποτελέσματος, καθώς και η διαδικασία του bootcamp έδινε κάτι στο παιχνίδι. Πάλι θα πω μου φάνηκε λίγο βαρετό, αν εξαιρέσεις τους 3 κριτές που η χημεία τους και μόνο πιστεύω σώζει το show για τώρα.

Δε θα πω ότι δε θα πάει καλά, γιατί έχει το φανατικό του κοινό και ακούγονται και φήμες ότι θα δούμε στο MasterChef τον Έκτορα Μποτρίνι καθώς και παλαιότερους παίχτες να διεκδικούν και πάλι μια θέση στο παιχνίδι! Φαντάζομαι παίχτες που έχουν αφήσει ιστορία (όχι όμως για τις μαγειρικές τους ικανότητες) να κάνουν εμφάνιση και μπορεί αυτό να είναι το συστατικό που λείπει από το φετινό MasterChef!

Τώρα φαντάζεστε να έχουμε επιστροφές-καταστροφές με παίχτες όπως: Μπόμπαινα, Τζώρτζης, Γωγουλίνι και πολλοί άλλοι? Αν στην παραγωγή του MasterChef ήταν ο Acun αυτό θα είχε γίνει και θα είχε χτυπήσει κόκκινο το καμπανάκι της τηλεθέασης! Έχουν τόσο δυνατά χαρτιά εκεί στο STAR και δεν τα εκμεταλλεύονται κατάλληλα! Σε νούμερα τηλεθέασης δεν πήγε άσχημα αλλά δεν πήγε και καλά αν αναλογιστεί κανείς ότι έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα, βέβαια κανένα άλλο πρόγραμμα δεν μπορούμε να πούμε ότι έκανε την τρελή διαφορά. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για MasterChef, καθώς και για το SURVIVOR, μιας και η σεζόν θα είναι μαραθώνιος και υπάρχει πολύ έντονος ανταγωνισμός. Για να τον χτυπήσουν βέβαια τον ανταγωνισμό θα πρέπει οι παραγωγές των δυο reality να έχουν κρυμμένους άσους στα μανίκια. Γιατί όλοι έχουμε δει τα συγκεκριμένα reality, πρέπει να έχουν κάτι νέο κάτι φρέσκο να δείξουν για να μπορέσει να ανταπεξέλθουν. Οκ για το SURVIVOR ξέρουμε τι είναι το νέο φρέσκο που έρχεται … ο Τριαντάφυλλος και μιας και μιλάμε για MasterChef που ξέρει πολύ καλά να μαγειρεύει τα θέματα και να κάνει ντόρο γύρω από το όνομά του!

 

Masterchef: Δείτε το νέο τρέιλερ

Όλες οι ειδήσεις

Survivor Twitter 18/1: Ο λαός στηρίζει ζαχαροπλάστη δαγκωτό – Χαμός με την κλίκα των 3

Ο απόλυτος γρίφος: Ποιος θα είναι αριστερό μπακ στον Ολυμπιακό;

Ενώπιος Ενωπίω: Αλλαγή ημέρας προβολής για την εκπομπή λόγω Survivor